Een man in de dierentuin
Boek

Een man in de dierentuin roman ([2019])/ David Garnett, vertaald [uit het Engels] door Irwan Droog ; met een nawoord van de vertaler

Als een stel tijdens een romantische wandeling in een Londense dierentuin ruzie krijgt, leidt dat ertoe dat de man zich later in een kooi tussen de mensapen laat zetten.

Aanwezigheid

Recensie

Tijdens een romantische wandeling in de Londense dierentuin krijgt een stel ruzie over hun toekomst samen. John Cromartie vraagt zijn vriendin Josephine om met hem te trouwen en haar familie te verlaten. Ze is woedend, weigert en roept dat hij in de dierentuin zou moeten worden opgesloten en tentoongesteld. Later schrijft hij de dierentuin met de vraag waarom er nooit een mens is opgenomen bij de mensapen? De directie geeft hem gelijk en hij wordt in een kooi tussen de mensapen gezet. Dat is een groot succes en ondanks tegenslagen krijgt hij er uiteindelijk ook Josephine mee terug. De Engelse schrijver en uitgever (1892-1981), prominent lid van de Bloomsbury Group, publiceerde veel romans en non-fictie. Dit is zijn goed vertaalde tweede novelle, die net als zijn debuut, het bekroonde 'Vrouw of vos'* bij verschijnen een succes was. Het nog steeds heel originele, goed uitgewerkte en geestige verhaal waarin de liefde wordt onderzocht en de plaats van de mens in de wereld aan de hand van dieren. De vermakelijke omkering is nu nog steeds heel boeiend. Het nawoord van vertaler is informatief.

Specificaties

Nederlands | 9789059368293 | 138 pagina's

Titel Een man in de dierentuin : roman
Auteur David Garnett
Secundaire auteur Irwan Droog
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Cossee, [2019]
Overige gegevens 138 pagina's - illustraties - 21 cm
Annotatie Vertaling van: A man in the zoo. - London : Chatto & Windus, 1924
ISBN 9789059368293
PPN 421312238
Taal Nederlands