Het scrum modellenboek
Boek

Het scrum modellenboek 41 slimme tools & tips voor een betere én leukere sprint ([2018])/ Rik Van der Wardt, redactie: Eelke Warrink

Tekst op achterflap: "Scrum is aan een opmars bezig! Wat oorspronkelijk als softwareontwikkelmethode is bedacht, wordt tegenwoordig op de meest uiteenlopende projecten toegepast. Optimaal raamwerk Scrum is makkelijk te begrijpen en het is daarom een koud kunstje om het raamwerk te leren en in te zien hoe dit voordelen kan opleveren voor organisaties. Hoe het raamwerk optimaal kan worden ingevuld, is echter een ander verhaal. Wanneer je start met het werken met Scrum stuit je op allerlei hobbels waar in veel boeken niet over wordt gerept. Hoe vul je nu een écht goede Sprint Planning in? Hoe houd je vergaderingen effectief en efficient? Tips & trucs Het Scrum Modellenboek biedt de complete verzameling van Scrummodellen en tips & trucs die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Het boek is sterk visueel van aard, waardoor je de modellen makkelijk onthoudt en het boek makkelijk leest. Onmisbaar voor elk Scrumteam dat zijn ware potentieel wil benutten"

Aanwezigheid

Recensie

Oorspronkelijk bedoeld als ontwikkelmethode in de IT, wordt Scrum thans veel breder toegepast. Begrijpelijk als je ziet hoe soepel Scrum inzetbaar is. Het sluit goed aan op de trends in ondernemen en organiseren, die vragen om snel en wendbaar inspelen op ontwikkelingen in de externe én interne omgeving van organisaties. De auteur is expert in de toepassing van Agile in omgevingen búiten de IT-sector. Zijn boek bevat een verzameling van maar liefst veertig bij Scrum-projecten direct inzetbare en toepasbare modellen. Het verwacht voorkennis van de lezer over scrum, op basis van de universele op internet toegankelijke De Scrum Gids. De compacte maar kernachtige beschrijving van ieder model volgt een standaardopbouw, met aandacht voor: doel, toepassing, uitleg, meer lezen. Bevat veel visualisaties. Items waarover modellen gaan, zijn onder andere: projectplanning en ontwikkelpaden, vergaderefficiency, coaching van teamleden en productvisie. Ze helpen je om de onderliggende psychologische mechanismen van Scrum te ontdekken en toe te passen. Een uitdagend naslagboek dat breed bruikbaar is.

Specificaties

Nederlands | 9789024421794 | 192 pagina's

Titel Het scrum modellenboek : 41 slimme tools & tips voor een betere én leukere sprint
Auteur Rik van der Wardt
Secundaire auteur Eelke Warrink
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boom, [2018]
Overige gegevens 192 pagina's - illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, index
ISBN 9789024421794
PPN 413270203
Rubriekscode 366.44
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Scrum
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Projectmanagement