1 + 1
Boek

1 + 1 = 3 : een tel- en zoekboek : een tel- en zoekboek ([2018])/ Delphine Chedru, vertaling [uit het Frans]: Liesbeth Elseviers

Drie honden en drie blokken, maar vier zwaluwen: wat doen die indringers hier? Zoek- en telboek waarin tot en met tien steeds het afwijkende aantal moet worden gezocht. Ook tientallen en eenvoudige sommen komen aan bod, zowel in kleurrijke gestileerde tekeningen als weergegeven in cijfers, woorden en aantal stippen. Vanaf ca. 3 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Groot formaat tel- en zoekboek, met op de linkerpagina steeds op drie manieren het getal in kwestie: rood en groot gedrukt als cijfer, als woord in aaneengeschreven zwarte letters en daaronder in 'stipnotatie'. Op de rechterpagina een zoekplaat met twaalf ruitvormige kleurvakken met daarin uiteenlopende (tijdloze) voorwerpen waartussen 'de indringer' moet worden gevonden. Die indringer heeft er namelijk eentje te veel. Dus als overal één dier of voorwerp is afgebeeld, heeft een enkel vak bv. twee vlinders. Op de volgende pagina komen die indringers 'legaal' weer terug, want daar staan in alle vakken twee voorwerpen, behalve bij de volgende indringer. Met deze speelse opzet leren kinderen niet alleen grondig tellen, maar worden ze steeds opnieuw geconfronteerd met de spel- en schrijfwijze van de bewuste getallen. Door het groot afgedrukte cijfer kan met de wijsvinger ook de schrijfmotoriek worden geoefend. Zo worden de getallen 1 t/m 10 en daarna de tientallen tot vijftig en honderd behandeld. Daarna volgen sommen van 1+1 t/m 1+9 in eenzelfde speelse en aantrekkelijke aanpak. Geslaagde, mooi vormgegeven uitgave waarbij de keurige, ouderwetse schoolmethode-schrijfwijze positief opvalt. Enige minpuntje daarvan: de 's' lijkt te veel op een 'o'. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789002265945

Titel 1 + 1 = 3 : een tel- en zoekboek : een tel- en zoekboek
Uniforme titel Een plus een is drie
Auteur Delphine Chedru
Secundaire auteur Liesbeth Elseviers
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : Oogappel, [2018]
Overige gegevens 50 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Vertaling van: Les 3 font la paire. - Sejer, Paris : Editions Nathan, (c)2017
ISBN 9789002265945
PPN 421084901
Thematrefwoord Tellen ; Zoekboeken
Taal Nederlands