Een rimpel in de tijd [Dyslexie editie]
Boek

Een rimpel in de tijd [Dyslexie editie] ([2018])/ Madeleine L'Engle

Meg en haar broertje Charles gaan op zoek naar hun vader die verdwenen is tijdens een wetenschappelijk experiment. Ze reizen door tijd en ruimte naar een verre planeet die door het kwaad wordt beheerst. Vanaf ca. 10 jaar. In lettertype Dyslexie.

Recensie

Meg Murry heeft het moeilijk op school. Haar vader is al een jaar weg van huis en er gaan geruchten rond dat hij niet meer terug zal komen. Maar Meg gelooft dat haar vader zal thuiskomen. Wanneer haar bijzonder slimme broertje haar voorstelt aan zijn nieuwe vreemde vriendinnen, begint een fantasievol avontuur door het universum. Meg maakt kennis met de wetenschappelijke mogelijkheden van tijd en ruimte. Onderweg sluit ze vriendschappen en moet ze haar angsten overwinnen om het kwaad te bestrijden. Het verhaal barst van de wijze levenslessen. Mede door verschillende personages leert Meg over moed en wat belangrijk is in het leven. De verschillende gevaarlijke situaties waarin ze belandt, maken het verhaal spannend doordat ze zichzelf en anderen moet proberen te redden. Het taalgebruik is af en toe een beetje ouderwets en er zijn verwijzingen naar oude computers, die nog niet iedereen in huis heeft, aangezien het oorspronkelijk in 1962 verscheen. De auteur heeft naast dit verhaal nog meer verhalen geschreven over de familie Murry. Ze ontving voor deze titel een prijs. Het boek is verfilmd. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463243216 | 168 pagina's

Titel Een rimpel in de tijd [Dyslexie editie]
Auteur Madeleine L'Engle
Secundaire auteur Vincent van der Linden ; Mieke Peeters
Type materiaal Boek
Uitgave Deventer : Uitgeverij Dyslexion, [2018]
Overige gegevens 168 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie Deze uitgave is gebaseerd op de vertaling uit het Engels uit 1993 van Vincent van der Linden voor Uitgeverij Piramide, bewerkt door Mieke Peeters - Tekst opgemaakt in een dyslexie lettertype - Vertaling van: A wrinkle in time. - New York : Dell, 1962 - Oorspronkelijke titel: Flits in de ruimte. - Lemniscaat, 1971
ISBN 9789463243216
PPN 41974391X
Genre science-fiction
Thematrefwoord Tijdreizen ; Ruimtevaart ; Verdwijningen
Taal Nederlands