Lomps trein zoekboek
Boek

Lomps trein zoekboek ([2018])/ Stephan Lomp

Wat een drukte op het spoor! Overal rijden treinen op weg naar Broemburg: een stoomtrein met wagons vol dierentuindieren, hogesnelheidstreinen en dubbeldekkers. Zie je Martha de kaartjesknipper? En op wie wacht Quetzo met zijn familie? Groot hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde, gedetailleerde zoekplaten. Vanaf ca. 3 jaar.

Recensie

Groot hardkartonnen aanwijs- en zoekboek met afgeronde hoeken over treinen. Het is een drukte van belang op het spoor. Er rijdt een stoomtrein door de tunnel, een andere trein heeft wagons vol dierentuindieren, er is een hogesnelheidstrein en een dubbeldekker, op andere platen zijn een rangeerterrein en een groot overdekt station te zien. Op de eerste dubbele pagina voorafgaand aan de vier overvolle zoekplaten vol maffe (dier)figuren staan zo'n dertig figuren met bijbehorende zoekopdrachten vermeld. Op de achterflap worden nog twaalf zoeksituaties geschetst. Enkele voorbeelden: 'Waarom ziet de ekster er zo verward uit?' en 'Quetzo's familie verheugt zich op de komst van papa'. Het is niet eenvoudig om in de zeer gedetailleerde platen de antwoorden te vinden. De gestileerde, kleurrijke illustraties bevatten humoristische details, zoals een poedel met knalroze pantoffels en een graffiti spuitende vleermuis. De tekst beperkt zich tot de onderschriften bij de zoekopdrachten en de flaptekst; de grote zoekplaten zijn tekstloos. In dezelfde opzet verschenen eerder drie zoekboeken, waaronder 'Lomps vliegtuig zoekboek'*. Qua omvang beperkte uitgave voor speurneuzen vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462913271

Titel Lomps trein zoekboek
Uniforme titel Trein zoekboek
Auteur Stephan Lomp
Type materiaal Boek
Uitgave Wielsbeke : De Eenhoorn, [2018]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 34 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits. - Rugtitel: Trein zoekboek. - Illustraties: Stephan Lomp - Vertaling van: Lomps Züge Wimmelbuch. - Berlin : Wimmelbuchverlag, (c)2018
ISBN 9789462913271
PPN 420820159
Thematrefwoord Treinen ; Zoekboeken
Taal Nederlands