100 dieren
Boek

100 dieren (2019)/ vertaling [uit het Engels]: Ellen Hosmar, redactie en productie: Vitataal

Groot hardkartonnen aanwijsprentenboek met kleurenfoto's van kinderen en allerlei soorten dieren: van huis- en boerderijdieren tot dieren die leven in de jungle, zee, woestijn of in de sneeuw. Elke foto heeft een flapje. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Recensie

Dieren zijn altijd aantrekkelijk voor kinderen om naar te kijken en flapjes openen maakt nieuwsgierig. Dit grote vierkante prentenboek met bladzijden van hardkarton combineert beide. Er zijn twaalf pagina's met elk zeven kleurrijke foto's van dieren die, meestal vrijstaand maar soms in hun natuurlijke omgeving, in vierkante en rechthoekige kleurvlakken zijn afgedrukt. Af en toe zijn de geluiden die ze maken erbij geschreven. Ieder vlakje kan worden geopend via een uitsparing in het karton. Sommige openen naar links of rechts, andere naar onder of boven. Op de binnenzijde van de flap staat de naam van het dier (met of zonder jong) in een duidelijke handschriftletter. Eronder komt een tweede foto te voorschijn. Dit kan een close-upopname zijn, een actiefoto of een moeder met jong. De afgebeelde dieren zijn onderverdeeld in huis- en boerderijdieren, bos-, jungle-, safari- en woestijndieren, dieren die leven in rivieren, meren en de zee, insecten, vogels, pool- en nachtdieren. Het boek is geschikt voor dreumeshandjes: de hoeken van de bladzijden en flapjes zijn afgerond en stevig genoeg om keer op keer te openen. Leuk doe-, kijk- en benoemboek. In de serie 'Mijn eerste flapjesboek' verscheen tegelijkertijd '100 woorden'*. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048307289

Titel 100 dieren
Uniforme titel Honderd dieren
Secundaire auteur Ellen Hosmar
Type materiaal Boek
Editie 4e druk;
Uitgave [Utrecht] : Veltman Uitgevers, 2019
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Omslag vermeldt: Meer dan 80 flapjes. - Omslagtitel - 1e druk Nederlandse uitgave: (c)2013 - Vertaling van: 100 first animals. - London : Caterpillar Books, (c)2012. - (My lift-the-flap)
ISBN 9789048307289
PPN 421095881
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dieren ; Aanwijsboeken ; Fotoprentenboeken ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn eerste flapjesboek
Boek

Mijn eerste flapjesboek (2013-...)

vol.
Uitgeleend