Dierenatlas van de wereld
Boek

Dierenatlas van de wereld ([2018])/ Nicola Edwards, illustraties door L'Atelier Cartographik ; vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen/Vitataal ; redactie en productie: Vitataal

Kijk en lees welke 180 bijzondere dieren voorkomen in elk werelddeel. Atlas met de werelddelen op kartonnen bladzijden waarop alle dieren zijn getekend. Onder de ruim 150 flapjes zie je hoe ze heten. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In deze atlas (ruim A4-formaat) met stevige kartonnen bladzijden komen meer dan 180 bijzondere dieren aan bod. De dieren komen uit alle delen van de wereld. Elke spread bevat dan ook een ander continent en geeft informatie over de dieren die daar leven. Elk dier staat afgebeeld op een flapje die geopend kan worden. Daaronder staat dan de naam en een interessant of grappig weetje. Sommige pagina's bevatten wel meer dan dertig flapjes om te openen. De Britse kinderboekenschrijfster Nicola Edwards verzamelde voor dit boek allerlei leerzame informatie over dieren van over de hele wereld. De illustraties zijn gemaakt door een illustratie- en vormgevingsbureau. Het is een prachtig boek geworden, onder andere door de strakke, maar ook vrij natuurgetrouwe tekeningen. Het boek bestaat uit maar enkele pagina's, maar toch is er op elke pagina veel te zien. Qua informatie over de dieren is er steeds gekozen voor leuke en leerzame weetjes. Het is daardoor een heel fijn boek om zo nu en dan doorheen te bladeren. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048316939

Titel Dierenatlas van de wereld
Auteur Nicola Edwards
Instelling /L' Atelier Cartographik, St. Julien du Pinet ; /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2018]
Overige gegevens 14 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 33 cm
Annotatie Vertaling van: Hello world - Animals. - London : 360 Degrees, 2018
ISBN 9789048316939
PPN 418231672
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Atlassen; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Atlassen