De dieren van de wereld in 3D
Boek

De dieren van de wereld in 3D ([2018])/ Peggy Nille

Welke dieren komen voor in de tuin, woestijn en de oceaan? Prentenboek met pop-ups van tien leefgebieden en tekeningen in heldere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit boek zijn tien verschillende leefgebieden van dieren als pop-up (in '3D') afgebeeld: de savanne, het bos, het hoge noorden, de jungle, de tuin, de oceaan, de woestijn, de rivier, de bergen, en de tropische zeeën. Elke pagina laat een nieuw leefgebied zien, waarbij kort wordt beschreven wat er te zien is. De afgebeelde dieren en soms ook de voor een leefgebied kenmerkende planten, zijn voorzien van een label met hun naam. Als de achtergrond donker is, zijn deze namen minder goed te lezen. Er komen ook enkele mensen in dit boek voor: een jongen rijdt op een dromedaris door de woestijn, een meisje kijkt met haar kat naar haar tuin. Soms kloppen de verhoudingen in de tekeningen niet: zo zijn bv. de stokstaartjes groter dan de gazelle en de walvis kleiner dan de dolfijn. Maar alles is even schattig in dit pop-up boek: de dieren zijn afgebeeld met glimlachjes en aardige ogen en ze zijn allemaal vriendjes. De illustraties zijn kleurrijk en vriendelijk. Met twee elastiekjes in de hoekjes wordt de gewenste pagina eenvoudig opengehouden. Het boek moet een slag gedraaid worden om te lezen. In dezelfde opzet verscheen 'De dinosaurussen in 3D'* (2018). Speelse kennismaking met bepaalde leefgebieden. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492616241

Titel De dieren van de wereld in 3D
Auteur Peggy Nille
Type materiaal Boek
Uitgave [Mechelen] : Giraf Books, [2018]
Overige gegevens 20 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 26 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans - Vertaling van: Les animaux autour deu monde en relief. - Editions Tourbillon, (c)2017
ISBN 9789492616241
PPN 419480951
Rubriekscode 592.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dieren; Beweegbare boeken
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Dieren