Zoo
DVD

Zoo ([2018])/ a film by Colin McIvor

In 1941 wordt Belfast gebombardeerd. Daarom moeten alle gevaarlijke dieren in de dierentuin worden doodgeschoten. Tom (12) wil de jonge olifant Buster redden. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Familiedrama van de Ierse regisseur Colin McIvor met in de hoofdrol Art Parkinson (Game of thrones; Kubo en het magische zwaard). Het verhaal is geïnspireerd op ware gebeurtenissen in Belfast, 1941. De vader van de 12-jarige Tom is dierenverzorger in Belfast Zoo, maar hij moet naar het front terwijl zijn vrouw hard werkt als verpleegster. Omdat de stad gebombardeerd wordt door de Duitsers, moeten alle gevaarlijke dieren in de dierentuin worden doodgeschoten. Tom is bevriend met de jonge olifant Buster en besluit hem te redden. Hij krijgt hulp van zijn vrienden Pete en Jane en van een eenzame oudere dame, dierenliefhebster Denise Austin (Penelope Wilton). Sandie Angulo Chen (commonsensemedia.org) geeft 4 sterren. Zij vindt de film geloofwaardig geacteerd met een onderhoudend en oprecht verhaal, waarin speciale aandacht is voor de band tussen jong en oud en waarin de harde oorlogswerkelijkheid niet uit de weg wordt gegaan. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Engels | 8711983969148

Titel Zoo
Secundaire auteur Colin McIvor ; Art Parkinson ; Penelope Wilton ; Toby Jones
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Just Entertainment, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (97 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Art Parkinson, Penelope Wilton, Toby Jones. - Engels gesproken, Nederlands nagesynchroniseerd en ondertiteld - Videoversie van de film: Ierland : Wee Buns, 2017
ISBN 8711983969148
PPN 421076313
Genre dierenleven - oorlogsroman
Thematrefwoord Dierentuinen
Taal Engels