Een oude vijand
Boek

Een oude vijand hij is een beruchte huurmoordenaar. Maar dit keer moet hij juist een leven redden. ([2019])/ Tom Wood, vertaling [uit het Engels]: Gert van Santen

Huurmoordenaar Victor krijgt opdracht van een Russische gangster om zijn verdwenen dochter op te sporen en te beschermen.

Aanwezigheid

Recensie

Victor is een huurmoordenaar die zich gewoonlijk veel geld laat betalen om een klus uit te voeren maar nu toegeeft aan de smeekbede van een oude Russische maffiabaas die, na zijn vrouw, ook zijn dochter lijkt te verliezen. Die Gisele wordt bedreigd door nietsontziende gangsters maar is verdwenen in Londen waar Victor haar moet opsporen en beschermen. Dat eerste deel lukt relatief gemakkelijk en samen gaan ze op de vlucht voor een vooralsnog onbekende vijand. Wanneer uiteindelijk duidelijk wordt wie de opdrachtgever van de moordenaars is, gaan Victor en Gisele in de tegenaanval. Dit vierde deel in een serie rond Victor is het eerste waarin zijn primaire opdracht niet om te moorden maar wel in leven te blijven is. Voeg daar bij dat hij deze keer de verantwoordelijkheid heeft over iemand anders en dat maakt het lichtjes minder hard dan de voorgaande delen. De vrouw evolueert van een zelfgenoegzame Londense bitch naar de intelligente rechterhand van Victor. Verwacht geen diepgang, het is en blijft pure actie maar dan wel van de betere, filmisch geschreven superspannende soort.

Specificaties

Nederlands | 9789022586570 | 400 pagina's

Titel Een oude vijand : hij is een beruchte huurmoordenaar. Maar dit keer moet hij juist een leven redden.
Auteur Tom Wood
Secundaire auteur Gert van Santen
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2019]
Overige gegevens 400 pagina's - 23 cm
Annotatie Vertaling van: Better off dead. - (c)2014
ISBN 9789022586570
PPN 420879730
Genre thriller
Taal Nederlands