Everest
Boek

Everest ([2019])/ Sangma Francis, Lisk Feng, vertaling [uit het Engels]: Trijnie Duut ; redactie: Ida Schuurman

Hoe meet je hoe hoog een berg is? En hoe word je bergbeklimmer? Lees van alles over de Mount Everest, de hoogste berg van de wereld. Met veelal gestileerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, is de ultieme uitdaging voor bergbeklimmers. Maar het is meer dan dat! Voor veel Himalaya-volkeren is het een heilige plaats, omringd door mythen en legenden. De bossen aan de voet van de berg zijn het leefgebied van bijzondere dieren en planten, en ook boven de boomgrens is leven. De Duitse schrijfster geeft op beknopte maar begrijpelijke wijze informatie over de Himalaya en de Mount Everest in het bijzonder. Aan de orde komen geologie, geografie, volkeren, godsdiensten en het weer. Het beklimmen van de Mount Everest (en de geschiedenis daarvan) krijgt de meeste aandacht. Ook is er aandacht voor de nadelige gevolgen van het klimtoerisme, zoals vervuiling. De Chinese illustratrice heeft de vele informatie in de, ook soms paginagrote, kleurenillustraties met diverse kunstzinnige technieken (met veel blauw en rood en vaak gestileerd) in beeld gebracht. Achterin zijn opgenomen een verklarende woordenlijst en enkele tips voor boeken met gerelateerde thema's. Groot, interessant informatief en mooi uitgevoerd prentenboek. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059569218 | 75 pagina's

Titel Everest
Auteur ... Sangma Francis
Secundaire auteur Lisk Feng ; Trijnie Duut ; Ida Schuurman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fontaine Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 75 pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Tekst: Sangma Francis, illustraties: Lisk Feng - Met literatuuropgave - Vertaling van: Everest. - Flying Eye Books, 2018
ISBN 9789059569218
PPN 420761187
Rubriekscode 578.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Mount Everest
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Himalaya