De walvis begon aan wal
Boek

De walvis begon aan wal en andere ongelofelijke evolutieverhalen (2019)/ Dougal Dixon, met illustraties van Hannah Bailey ; vertaling [uit het Engels]: Jesse Goossens

Lang geleden waren krokodillen nog warmbloedig en bestonden er mini-olifantjes. Lees hoe verschillende diersoorten in de loop der jaren veranderd of gëevolueerd zijn. Met vrij natuurgetrouwe kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze interessante uitgave neemt je mee op reis door de geschiedenis van het leven op aarde. In dertien hoofdstukken wordt de evolutie van diverse diersoorten besproken, waaronder dat van de walvis, de vogel, de olifant en de mens. Zo lezen we bijvoorbeeld hoe vinnen in poten veranderden, hoe reptielen vleugels kregen en hoe we dit alles te weten zijn gekomen. Het stevige boek (met mat omslag en glossy elementen) start met een inhoudsopgave en een uitgebreide inleiding waarin o.a. het begrip evolutie nauwkeurig wordt toegelicht. Vervolgens wordt teruggegaan in de tijd. Elk hoofdstuk bevat blokjes informatieve tekst op een witte en soms pastelkleurige achtergrond. Daarbij staan vrij natuurgetrouwe kleurenillustraties van dieren met een uitgebreide toelichting. In een omlijnd kader staan veelal gegevens als de naam, uitspraak, leefperiode, afmeting en soms wat achtergrondinformatie. Tot slot wordt vooruitgeblikt naar de toekomst en afgesloten met een woordenlijst. De bladspiegel van deze uitgave (ongeveer A4-formaat) oogt wat vol. De tekst staat in een opvallende dunne en vrij kleine letter. Bijzonder interessante en leerzame uitgave die breed inzetbaar is tijdens o.a. de lessen biologie, geschiedenis of wereldoriëntatie. Voor goede lezers vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047711353 | 64 pagina's

Titel De walvis begon aan wal : en andere ongelofelijke evolutieverhalen
Auteur Dougal Dixon
Secundaire auteur Hannah Bailey ; Jesse Goossens
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, 2019
Overige gegevens 64 pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Met register - Vertaling van: When the whales walked. - London : Words & Pictures, (c)2018
ISBN 9789047711353
PPN 421394234
Rubriekscode 574
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Evolutie
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Evolutie