Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Kijk, ik ben een uitvinder
Boek

Kijk, ik ben een uitvinder (2018)/ series editor: Hélène Hilton, senior designer and illustrator: Rachael Parfitt Hunt ; vertaling [uit het Engels] Nelleke Scherpbier

Knutsel een parachute en ontdek dat de zwaartekracht alles naar de aarde trekt. Op deze speelse wijze leer je van alles over natuurkunde, o.a. over drijven (een boot), gewicht (brug) en warmte en licht (oven). Met stapsgewijze uitleg en kleurenillustraties. Met hulp vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit kleurrijke doeboek maken jonge kinderen kennis met basisprincipes uit de natuurkunde en biologie. De experimenten hebben vaak de vorm van knutselprojecten, zodat de kinderen er een leuk speeltje (een bootje, een hut, een caleidoscoop) aan overhouden, wat extra motiveert. Veel van de projecten kun je ook in vergelijkbare boeken vinden, maar de toegevoegde waarde van 'Kijk, ik ben uitvinder' zijn de suggesties voor kijken, horen, proeven, ruiken, voelen en reflecteren bij elk experiment. De sterkste experimenten laten de jonge uitvinders vergelijkingen doen, bijvoorbeeld tussen het drijfvermogen van verschillende bootjes en uiteenlopende brugconstructies. Het boek is van oorsprong een Dorling Kindersley-uitgave en is, zoals we dat gewend zijn van deze uitgeverij, rijk geïllustreerd: niet alleen met kleurenfoto's, maar ook met illustraties in felle kleuren. Dit levert soms overvolle, onoverzichtelijke pagina's op, maar maakt het boek wel aantrekkelijk voor kinderen, die doorgaans dol zijn op een bonte lay-out. Met stapsgewijze uitleg. Voorin staan tips voor volwassenen; in het boek staat aangegeven waar kinderen extra hulp kunnen gebruiken. Onder begeleiding vanaf ca. 6 jaar, zelfstandig vanaf ca. 8 jaar. Ook voor oudere kinderen die moeite hebben met lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789026622939 | 47 pagina's

Titel Kijk, ik ben een uitvinder
Secundaire auteur Hélène Hilton ; Rachael Parfitt Hunt ; Nelleke Scherpbier
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, 2018
Overige gegevens 47 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Vertaling van: Look I'am an engineer. - Dorling Kindersly Limited, (c)2018
ISBN 9789026622939
PPN 420885404
Rubriekscode 507
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurwetenschappen; Experimenten ; Handenarbeid
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Experimenten