Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Woorden schieten tekort
Boek

Woorden schieten tekort over dementie: een bijzonder lang afscheid ([2019])/ Nicci Gerrard, vertaald [uit het Engels] door Tjadine Stheeman en Lidwien Biekmann

Persoonlijke visie van de Britse schrijfster op dementie, mede naar aanleiding van de dood van haar vader, die leed aan de ziekte van Alzheimer.

Aanwezigheid

Recensie

Naar aanleiding van de dood van haar vader die aan de ziekte van Alzheimer leed, schreef Nicci Gerrard dit boek. Ook haar schuldgevoel speelde daarbij een rol. Tijdens de ziekteperiode van haar vader had zij te weinig aandacht voor hem. Een zeer rijk boek waarin alle mogelijke aspecten van de ziekte, de diverse stadia en alle mogelijke consequenties en gevoelens naar voren komen. Ook aan de orde komen de naasten, de artsen en de wetenschap, kunstenaars en schrijvers, die een of andere rol spelen met betrekking tot de zieke. Het gaat over het verlies van geheugen, verlies van status - wat betekent dat? Het gaat over de ontkenning, over maskering. Vooral ook over het verlies van jezelf, het verlies van het contact met partners en kinderen en vice versa. Het boek bevat eindeloos veel voorbeelden met ieder weer de eigen emoties. In vele opzichten zal het verhaal zeer herkenbaar zijn voor mensen die op enigerlei wijze met dementie te maken hebben. Met een uitgebreide bronvermelding in eindnoten en een literatuurlijst. Nicci Gerrard is een bekende schrijfster van onder meer thrillers, die zij samen met haar man schrijft onder het pseudoniem Nicci French.

Specificaties

Nederlands | 9789029093415 | 302 pagina's

Titel Woorden schieten tekort : over dementie: een bijzonder lang afscheid
Auteur Nicci Gerrard
Secundaire auteur Tjadine Stheeman ; Lidwien Biekmann
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Meulenhoff, [2019]
Overige gegevens 302 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: What dementia teaches us about love. - (c)2019
ISBN 9789029093415
PPN 420879420
Rubriekscode 606.15
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dementie
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Dementie