Op dit moment
Boek

Op dit moment roman ([2019])/ Karen Kingsbury, vertaald [uit het Engels] door Cora Kool

Als het niet goed gaat op een middelbare school vanwege drugs en geweld, start de directeur een Bijbelstudiegroep, maar krijgt hij te maken met een ouder die een rechtszaak aanspant.

Aanwezigheid

Recensie

Het gaat niet goed op Hamilton High School. Er is sprake van drugsgebruik, geweld, slechte schoolresultaten, spijbelen, tienerzwangerschappen en zelfdodingen. Om de mentaliteit op school te veranderen, start directeur Wendell Quinn het project 'Ga voor meer': bijeenkomsten voor Bijbelstudie en gebed, waaraan leerlingen na schooltijd op vrijwillige basis kunnen deelnemen. Het is een riskant plan, want is dit niet in strijd met de scheiding van kerk en staat? Wanneer een van de ouders een klacht indient, belandt Quinn in een rechtszaak, waarin advocaat Luke Baxter hem tot grote steun is. Kingsbury (1963) heeft een soepele pen, het verhaal leest prettig. Als altijd in haar romans neemt het christelijk geloof een grote plaats in. De wereld is zwart wit: christenen zijn succesvol, intens gelovig en horen duidelijk de stem van God. Van ongelovigen wordt een clichébeeld geschetst met drankgebruik en verwaarlozing. Rondom de familie Baxter verschenen al meer dan twintig romans. Dit deel, dat ook afzonderlijk te lezen is, zal door de liefhebbers weer graag gelezen worden.

Specificaties

Nederlands | 9789043531191 | 349 pagina's

Titel Op dit moment : roman
Auteur Karen Kingsbury
Secundaire auteur Cora Kool
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 349 pagina's - 22 cm
Annotatie Een familie Baxter roman - Vertaling van: In this moment. - New York, NY : Howard Books, (c)2017. - (The Baxter family)
ISBN 9789043531191
PPN 420905812
Genre familieroman - protestants milieu
Taal Nederlands