Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Overal zijn vissen
Boek

Overal zijn vissen ([2019])/ Britta Teckentrup, vertaling [uit het Engels]: Margje en Sjoerd Kuyper ; de Engelse tekst is geschreven en geredigeerd door Katie Haworth ; redactie: Trijnie Duut

Zet je druikbril op en neem een kijkje onder water! Lees welke route de Atlantische zalm neemt, hoe vissen overleven, hoe de voedselketen in elkaar zit en wat de relatie is met de mens. Met paginagrote kleurrijke illustraties van allerlei soorten vissen. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Overal zijn vissen - als er maar genoeg water is. Maar wat is een vis? En waar herken je hem aan? Waar leeft hij, wat eet hij? In dit iets groter dan A4-formaat prentenboek met reliëf-opdruk (mét goud!) op het omslag vind je allerlei informatie over vissen, in woord en beeld. Lees en leer over het devoon (tijdperk van de vissen, 420 tot 360 miljoen jaar geleden) en het koraalrif. Duik mee de open oceaan in, leer de voedselketen van de oceaan kennen, lees hoe vissen overleven (immers: vis eet soms vis), volg de route van de Atlantische zalm en word je bewust van de relatie tussen vis en mens. Sfeervolle kleurrijke illustraties over dubbele pagina's nodigen uit tot kijken, lezen, leren, beleven en speuren naar het antwoord op een enkele zoekvraag. De illustraties van talloze soorten vissen op een kleurrijke achtergrond, veelal de zee, zijn gedrukt op mat papier. Blokjes tekst geven algemene informatie; kleuren en vlakken zorgen voor een logische ordening. Leuk is dat er regelmatig (zoek)vragen worden gesteld. Een enkele keer moet je de uitgave een kwartslag draaien. Draai het boek en ga mee de diepte in! Mooi vormgegeven uitgave waardoor je terecht komt in de wonderlijke wereld van de vissen - om te kijken, te lezen en lang van te genieten. Vanaf ca. 9 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059569164

Titel Overal zijn vissen
Auteur Britta Teckentrup
Secundaire auteur Margje Kuyper ; Katie Haworth ; Trijnie Duut
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Fontaine Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 31 cm
Annotatie Vertaling van: There are fish everywhere. - London : Big Picture Press, 2018
ISBN 9789059569164
PPN 420761217
Rubriekscode 598.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vissen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vissen