BlacKkKlansman
DVD

BlacKkKlansman ([2018])/ directed by Spike Lee

Ron Stallworth krijgt als eerste Afro-Amerikaan een inspecteursfunctie in Colorado Springs waar hij een undercoveroperatie leidt bij de plaatselijke Ku Klux Klan.

Aanwezigheid

Recensie

Drama van Spike Lee (Oldboy; 25th Hour), geïnspireerd op de memoires* van voormalig politieman Ron Stallworth (1953) die als eerste Afro-Amerikaanse inspecteur in dienst kwam bij het Colorado Springs Police Department. Lee verplaatste het verhaal van eind naar begin jaren 1970. De zwarte politieman Ron Stallworth (John David Washington) gaat undercover bij de Ku Klux Klan. Zelf onderhoudt hij de telefonische contacten, zijn collega, de Joodse Flip Zimmerman (Adam Driver) gaat naar de ontmoetingen met de Klan. De twee ontdekken dat de Klan een bloedige aanslag wil plegen om de macht in de stad over te kunnen nemen. De recensenten geven 3 of 4 sterren. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 30-8-'18): '(...) BlacKkKlansman is weer een ouderwets woedende film van Lee. Hoewel de film door het absurde gegeven en vlijmscherpe satire soms lijkt op een zwarte komedie zijn er ook serieuze elementen. Zo richt de regisseur zijn pijlen ook op Hollywood waar in de beginjaren tal van racistische films werden gemaakt (...) Na een paar matige films, waarvan een aantal zelfs niet de Nederlandse bioscoop haalde, heeft Lee weer een belangwekkende productie afgeleverd die zelfs voor enkele Oscars in aanmerking kan komen.' Winnaar van de Grand Prix in Cannes, genomineerd voor de Gouden Palm en vier Golden Globes.

Specificaties

Engels | 5053083164324

Titel BlacKkKlansman
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Spike Lee ; John David Washington ; Ron Stallworth
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: John David Washington. - Engels gesproken, Duits en Frans nagesynchroniseerd, 6 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Gebaseerd op het gelijknamige boek van Ron Stallworth - Videoversie van de film: Verenigde Staten : 40 Acres and a Mule Filmworks, 2018
ISBN 5053083164324
PPN 421076828
Genre roman over het rassenvraagstuk
Thematrefwoord Ku Klux Klan ; Racisme
Taal Engels