The last kingdom. Seizoen 3
DVD

The last kingdom. Seizoen 3 ([2018])/ Bernard Cornwell

Nadat een Engelse edelman is opgegroeid tussen de vikingen in Noord-Engeland ten tijde van koning Alfred de Grote, maken zijn banden met beide groepen het voor hem moeilijk om partij te kiezen.

Aanwezigheid

Recensie

Derde seizoen van een historische actieserie van de BBC die zich afspeelt eind 9e eeuw, gebaseerd op de boekenserie 'The Saxon stories' van Bernard Cromwell. Het is een turbulente tijd waarin de Vikingen de kusten plunderen en steeds verder oprukken. Het koninkrijk Wessex waar koning Alfred (David Dawson) regeert, staat er ondertussen alleen voor. Hoofdpersoon in de serie is Uhtred (Alexander Dreymon), de zoon van een Saksische edelman, die op jonge leeftijd werd ontvoerd door de Vikingen en als Viking is opgevoed. Hij moet steeds laveren tussen zijn loyaliteit naar het land van herkomst en het volk waar hij bij opgroeide. Nu de gezondheid van koning Alfred achteruitgaat is zijn opvolging onzeker. Daarom vraagt hij Uhtred om er zorg voor te dragen dat zijn jonge zoon Edward (Timothy Innes) de volgende koning wordt. Intussen valt de Deense krijgsheer Bloodhair (Ola Rapace) het leger van Wessex aan, maar Uhtred neemt zijn geliefde gevangen: de onvoorspelbare tovenares Skade (Thea Sofie Loch Næss).

Specificaties

Engels | 5053083180898

Titel The last kingdom. Seizoen 3
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Erik Leijonborg ; Alexander Dreymon ; David Dawson ; Bernard Cornwell
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2018]
Overige gegevens 4 dvd-video's (ongeveer 8 uur, 48 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Alexander Dreymon, David Dawson, Tobias Santelmann, Emily Cox. - Regisseurs onder anderen: Erik Leijonborg. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, 7 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Gebaseerd op boeken van Bernard Cornwell - Videoversie van de televisieserie: Groot-Brittannie : Carnival Film & Television, (c)2018 - Bevat ook: The battles of The last kingdom season 3
ISBN 5053083180898
PPN 421115076
Genre historische roman
Thematrefwoord Vikingen ; Angelsaksen
Taal Engels

Relaties/Serie

The last kingdom
DVD

The last kingdom (2016-...)

vol. Seizoen 3
Uitgeleend