Niemand in de stad
DVD

Niemand in de stad ([2018])/ regie: Michiel van Erp

Philip Hofman en zijn vrienden genieten volop van het Amsterdamse studentenleven, maar krijgen ook te maken met onzekerheden rond de liefde, de relatie met hun vader en hun toekomst. Vanaf ca. 17 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De eerste speelfilm van Michiel Erp (Ramses; Hollands welvaren) is gebaseerd op de roman van Philip Huff, die ook meeschreef aan het scenario. Philip Hofman (Minne Koole) en zijn vrienden Matt (Jonas Smulders) en Jacob (Chris Peters) studeren in Amsterdam, wonen in hetzelfde studentenhuis en zijn lid van het studentencorps. Ze genieten volop van het studentenleven, maar krijgen ook te maken met onzekerheden rond de liefde, de relatie met hun vader en hun toekomst. De recensenten geven 3 of 4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): '(...) de jonge acteurs krijgen alle ruimte om hun talenten te etaleren. Met hun frisse en overtuigende personages is het nauwelijks een bezwaar dat het script weinig verrassingen oplevert. Decors en locaties zorgen voor de juiste melancholieke sfeer. (...)' Coen van Zwol (NRC 27-9-'18): '(...) de losse vertelstijl houdt de zaken naturel, al helpt de sterke chemie van de drie jonge acteurs ook. (...) Van Erp richt zich niet gemakzuchtig op het defensieve mannetjespantser, maar stoot door naar de boterzachte, twijfelende jochies daaronder. Want niemand is wie hij lijkt te zijn uiteraard. Een knappe film.' Openingsfilm van het Nederlands Film Festival. Vanaf ca. 17 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8718836863868

Titel Niemand in de stad
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Michiel van Erp ; Minne Koole ; Jonas Smulders ; Chris Peters ; Philip Huff
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : September Film, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (98 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Minne Koole, Jonas Smulders en Chris Peters. - Nederlands gesproken, Nederlands of Engels ondertiteld - Gebaseerd op het gelijknamige boek van Philip Huff - Videoversie van de film: Nederland : Het Familiedrama, 2018
ISBN 8718836863868
PPN 42111648X
Thematrefwoord Studentenverenigingen ; Studentenleven
Taal Nederlands