Versailles. Seizoen 3
DVD

Versailles. Seizoen 3 ([2018])/ David Wolstencroft

Rond 1685 heeft Lodewijk XIV een nieuwe maîtresse, Madame de Maintenon, terwijl het volk mort over de hoge belastingen en het hof ontevreden is omdat de koning alle macht naar zich toe wil trekken.

Aanwezigheid

Recensie

Derde en laatste seizoen* van een Brits-Frans-Canadees kostuumdrama met in de hoofdrol George Blagden (Vikings) als Lodewijk XIV, bijgenaamd de Zonnekoning. Het is inmiddels rond 1685, de oorlog tegen de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden is succesvol beëindigd en ook de affaire waarin adellijke personen werden beschuldigd van vergiftiging en hekserij is achter de rug. Lodewijk heeft een nieuwe maîtresse, Madame de Maintenon (Catherine Walker), maar het volk mort over de hoge belastingen en het hof is ontevreden omdat de koning alle macht naar zich toe wil trekken en geen afwijkende meningen tolereert. Ook krijgt de koning te maken met de man met het ijzeren masker, een geheimzinnige en anonieme gevangene. De serie is grotendeels op locatie opgenomen, in Versailles en andere Franse kastelen.

Specificaties

Engels | 5053083172305

Titel Versailles. Seizoen 3
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Richard Clark ; George Blagden ; Alexander Vlahos
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2018]
Overige gegevens 4 dvd-video's (ongeveer 8 uur, 59 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: George Blagden, Alexander Vlahos, Tygh Runyan, Stuart Bowman. - Regisseurs onder anderen: Richard Clark. - Engels gesproken, Spaans nagesynchroniseerd, 3 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van het televisieprogramma: Frankrijk : Capa Drama, 2017
ISBN 5053083172305
PPN 421133953
Genre historische roman
Thematrefwoord Louis XIV (koning van Frankrijk)
Taal Engels

Relaties/Serie

Versailles
DVD

Versailles (2017-...)

vol. Seizoen 3
Uitgeleend