The Vietnam war
DVD

The Vietnam war ([2018])/ a film by Ken Burns & Lynn Novick, written by Geoffrey C. Ward ; narrated by Peter Coyote

Verhalen van gewone Amerikanen en Vietnamezen over hun ervaringen in de Vietnamoorlog, aangevuld met foto's en filmmateriaal.

Recensie

Tiendelige documentaireserie voor de Amerikaanse publieke omroep PBS van de bekende regisseurs Ken Burns en Lynn Novick en scenarioschrijver Geoffrey C. Ward die ook werkten aan onder meer 'Jazz' en 'The war'. De makers spraken uitgebreid met veel getuigen, zowel Amerikaanse soldaten als Vietnamese strijders van noord en zuid, Amerikaanse tegenstanders van de oorlog en Vietnamese burgers. Daarnaast zijn er foto's, televisieverslagen en amateurfilms. Bekende historici en politici ontbreken, het zijn de verhalen van gewone mensen. Het betreft de ingekorte versie van de serie, het origineel bestaat uit tien afleveringen van 100 minuten. Mark Moorman (Volkskrant 29-6-'18) concludeert: 'het is vooral een opvallend feitelijk en evenwichtig verhaal, in een tijd dat elk feit een politieke lading heeft gekregen. Dat is misschien de grootste prestatie van Burns en Novick: ze hebben van een oorlog die het land en de wereld tot op het bot verdeelde een documentaire gemaakt waarin alle betrokkenen, van Vietcong tot Amerikaanse commando's zich kunnen herkennen, met moed, zelfopoffering, politiek opportunisme en wreedheid in een adembenemende balans.' Genomineerd voor vier Prime Time Emmy Awards en een BAFTA.

Specificaties

Engels | 8717306273756

Titel The Vietnam war
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Ken Burns ; Lynn Novick ; Geoffrey C. Ward ; Peter Coyote
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : B-Motion, [2018]
Overige gegevens 4 dvd-video's (563 min.) - zwart-wit, kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Engels gesproken, Nederlands ondertiteld - Videoversie van het televisieprogramma voor PBS: Verenigde Staten : Florentine Films, 2017
ISBN 8717306273756
PPN 421266848
Rubriekscode Vietnam 945.6
Taal Engels
Onderwerp algemeen Vietnam-oorlog
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Vietnam-oorlog