Gordon & Paddy
DVD

Gordon & Paddy ([2019])/ een film van Linda Hambäck

In het besneeuwde bos zijn nootjes geroofd. Nu moet inspecteur Gordon, een pad die liever warm binnen zit, wel het koude bos in. Gelukkig krijgt hij hulp van zijn slimme assistente, muisje Paddy. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Zweedse animatiefilm van Linda Hambäck naar het boek 'De nootjesroof' van Ulf Nilsson en Gitte Spee. Inspecteur Gordon, een pad, droomt van zijn pensioen en zit het liefst binnen in zijn warme politiebureau. Als de eekhoorn aangifte komt doen van de diefstal van zijn wintervoorraad, moet Gordon wel op pad. Gelukkig krijgt hij een assistente, het slimme muisje Paddy. De verdenking gaat meteen naar de vos, maar zo eenvoudig is de zaak niet. Pauline Kleijer (Volkskrant 10-10-'18): '(...) fraaie, aangename animatiefilm (...) onderscheidt zich van andere films voor jonge kinderen door de liefdevolle details en het prettig kronkelende, niet geheel voorspelbare verhaal. Mooi ook dat de animatie niet fel en schel is, maar zacht van toon - in de geest van het werk van de Nederlandse Gitte Spee, die de boeken illustreerde.' Genomineerd voor de Kristallen Beer voor beste kinderfilm in Berlijn. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8718868087638

Titel Gordon & Paddy
Uniforme titel Gordon en Paddy Gordon & Paddy en de zaak van de gestolen nootjes
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Linda Hambäck ; Ulf Nilsson ; Gitte Spee
Type materiaal DVD
Uitgave [Heemstede] : In the Air, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (62 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Nederlands nagesynchroniseerd vanuit het Zweeds - Omslagtitel: Gordon en Paddy en de zaak van de gestolen nootjes - Gebaseerd op het boek van Ulf Nilsson en Gitte Spee - Videoversie van de film: Zweden : Lee Film, 2017
ISBN 8718868087638
PPN 421270128
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Diefstallen
Taal Nederlands