The house with a clock in its walls
DVD

The house with a clock in its walls ([2019])/ directed by Eli Roth

Lewis (10) gaat na de dood van zijn ouders bij zijn oom Jonathan wonen in een oud huis met een mysterieus tikkende klok. Ze moeten het opnemen tegen duistere krachten. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Griezelfilm van Eli Roth (Death wish; Hostel) met Jack Black en Cate Blanchet naar een kinderboek van John Bellairs (niet vertaald). De ouders van de 10-jarige Lewis zijn om het leven gekomen bij een auto-ongeluk, daarom gaat hij bij zijn oom wonen. Oom Jonathan woont in een krakend oud huis waar 's nachts vreemde dingen gebeuren. Samen met zijn oom en de vriendelijke buurvrouw Florence komt Lewis terecht in een magische wereld en neemt het op tegen duistere krachten die de wereld willen vernietigen. De recensenten geven 2 of 3 sterren. André Waardenburg (NRC 25-9-'18): '(...) Veel in deze kindergriezelfilm werkt: de weelderige aankleding, de nostalgische belichting van de Nederlandse cameraman Rogier Stoffers en het uitbundige acteren, al moet je wel tegen Jack Black kunnen. De film haalt wel heel veel overhoop (...) Als kinderamusement is dat wel erg zwaar op de hand.' Maricke Nieuwdorp (Algemeen Dagblad 27-9-'18): '(...) Het zijn de twee volwassen hoofdrolspelers die de eer hoog houden in deze familiefilm die weliswaar onderhoudend is, maar soms rommelig uitpakt. (...)' Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Engels | 8713045249632

Titel The house with a clock in its walls
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Eli Roth ; Jack Black ; Cate Blanchett ; John Bellairs
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Twentieth Century Fox Home Entertainment, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 105 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Jack Black, Cate Blanchett, Owen Vaccaro, Renée Elise Goldsberry. - Engels gesproken, Frans nagesynchroniseerd, ondertiteld in 3 talen waaronder Nederlands - Gebaseerd op een boek van John Bellairs - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Mythology Entertainment, (c)2018 - Bevat ook onder andere: Verwjderde scènes ; The mighty Wurlizer ; Warlocks and witches
ISBN 8713045249632
PPN 421136243
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Magie
Taal Engels