Superjuffie
DVD

Superjuffie ([2019])/ regie Martijn Smits

Als er een dier in nood is, verandert juf Josje in Superjuffie. Haar leerlingen houden het geheim. Zou Superjuffie ook de dieren van de stadsdierentuin kunnen helpen? Vanaf ca. 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Familiefilm van Martijn Smits (Zombibi; Popoz) naar het eerste deel van de boekenreeks* van Janneke Schotveld. De hoofdrol is voor Diewertje Dir (Mees Kees). Juf Josje is de nieuwe juf van groep 6. Ze mag tijdelijk wonen in het huis van haar tante en krijgt door een beeldje dat ze daar vindt speciale krachten: ze kan met dieren praten en zodra ze hoort dat ergens een dier in nood is, neemt ze een hap van een krijtje en wordt Superjuffie die met een groene cape door de lucht vliegt om het dier te redden. De strenge directeur van de school mag er niets van weten, maar Josje krijgt hulp van haar leerlingen en van conciërge Hakim (Hassan Slaby). De recensenten geven 2-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl) noemt de film 'routineus' en 'net acceptabel voor de doelgroep'. André Waardenburg (NRC 9-10-'18) schrijft: '(...) Superjuffie! is niet bijster origineel. Zo is meester Snor (Harry Piekema) een variant op de autoritaire directrice Dreus uit de Mees Kees-reeks, maar weet toch prima te vermaken. Hoofdrolspeelster Diewertje Dir is een ontdekking en regisseur Martijn Smits houdt de vaart erin.' Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 8713045249618

Titel Superjuffie
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Martijn Smits ; Diewertje Dir ; Carly Wijs ; Janneke Schotveld
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Twentieth Century Fox Home Entertainment, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (84 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Diewertje Dir, Carly Wijs, Hassan Slaby, Harry Piekema. - Nederlands gesproken, Engels en Nederlands ondertiteld - Gebaseerd op een boek van Janneke Schotveld - Videoversie van de film: Nederland : PVPictures, 2018
ISBN 8713045249618
PPN 421136340
Genre schoolverhaal - dierenleven
Thematrefwoord Schoolleven ; Helden ; Dieren
Taal Nederlands