Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Medische geschiedenis
Boek

Medische geschiedenis ziekte, kennis, dokter en patiënt, gezondheidszorg en maatschappij (2018)/ onder redactie van: prof. dr. H.F.P. Hillen, prof dr. E.S. Houwaart, prof. dr. F.G. Huisman

Thematisch overzicht van de geschiedenis en de wetenschappelijke en maatschappelijke ontwikkelingen in de geneeskunde en de gezondheidszorg gedurende de laatste 250 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het laatste overzicht van de Nederlandse medische geschiedenis verscheen een decennium geleden: de 'Canon van de geneeskunde in Nederland' (2009). Nu is er een nieuw overzicht, dat een totaal nieuwe en originele opzet heeft. Niet chronologisch of uitputtend, maar thematisch schrijven veertien auteurs zeventien losstaande hoofdstukken, die samen toch een goed overzicht geven van de ontwikkelingen van de laatste 250 jaar en vooral die in Nederland. Het boek geeft een overzicht van zowel de wetenschappelijke als de maatschappelijke ontwikkelingen van de geneeskunde, maar ook van de moderne gezondheidszorg. Geen gemakkelijk boek, maar het zorgvuldig lezen wordt beloond met een inzicht hoe de moderne en vaak ter discussie staande gezondheidszorg ontstaan is. Het boek sluit goed aan bij de vernieuwingen in de huidige artsenopleiding. Eerder in 2018 verscheen het 'Leerboek medische geschiedenis'* (onder redactie van dezelfde auteurs): een goedkopere paperback met leerdoelen en toetsvragen.

Specificaties

Nederlands | 9789036821681

Titel Medische geschiedenis : ziekte, kennis, dokter en patiënt, gezondheidszorg en maatschappij
Secundaire auteur H.F.P. Hillen ; E.S. Houwaart ; F.G. Huisman
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Bohn Stafleu van Loghum, 2018
Overige gegevens XI, 285 pagina's - illustraties - 25 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register
ISBN 9789036821681
PPN 419493239
Rubriekscode 602
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Geneeskunde; Geschiedenis
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Geneeskunde