Hollandse beelden [10]
Boek

Hollandse beelden [10] met liefde voor de Nederlandse foto (november 2018)/ hoofdredactie Roel Rozenburg, medewerkers aan dit nummer Flip Franssen, Ko Hage, John van Hamond, Gerrit Meerman, Olivier Middendorp, Daniel Niessen, Lynn Schüller, Edwin Smulders, Synaya Wolfert ; teksten Michiel Hartsuiker, Inge Hoogendoorn, Erica de Joode, Lambert Teuwissen, Bernice Willemsen

Kwartaalblad met in dit nummer zeven portfolio's van Nederlandse documentaire fotografen die zeer uiteenlopende onderwerpen in beeld brengen.

Aanwezigheid

Recensie

'Hollandse beelden' is uitgegroeid tot een standaardreeks voor Nederlandse documentaire fotografie. Deze tiende editie (november 2018) bevat net als de voorgaande uitgaven een aantal beeldverhalen. Zo zijn er uitgebreide reportages van fotografe Sinaya Wolfert, over een verzorgingshuis op Curaçao met onder andere zeven tweepaginagrote foto's, en van Nol Pepermans, over de laatste werkweek bij staatsmijn Emma met zwart-witfoto's zowel boven- als ondergronds. Lynn Schüller volgt een beroepsjager en Daniel Niessen brengt buren in een flat in Zeist in beeld. Werry Crone, Kees van de Ven en anderen doen dat met ballonnen(bogen) in de openbare ruimte. Gerrit Meerman gaat op bezoek bij mensen die thuis een vliegsimulator hebben. De meeste ruimte is ingeruimd voor paparazzo Edwin Smulders, met foto's van onder anderen Willem Endstra en Willem Holleder, Barack Obama, Raymond van Barneveld in het gips, maar vooral veel foto's van leden het koninklijk huis. De beeldverhalen geven - mede door de korte, informatieve teksten - mooie, ontroerende en grappige inkijkjes in het hedendaagse (en vroegere) Nederland.

Specificaties

Nederlands | 9789076915470 | 160 pagina's

Titel Hollandse beelden [10] : met liefde voor de Nederlandse foto
Secundaire auteur Roel Rozenburg ; Flip Franssen ; Michiel Hartsuiker
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Den Haag : HannaBoek, november 2018
Overige gegevens 160 pagina's - foto's - 23 cm
ISBN 9789076915470
PPN 421155051
Rubriekscode 761.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Documentaire fotografie; Nederland ; Persfotografie; Nederland
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Fotografie

Relaties/Serie

Hollandse beelden
Boek

Hollandse beelden met liefde voor de Nederlandse foto (2016-...)

vol. 10
Uitgeleend