Oma Kniertje en het kerstverhaal
Boek

Oma Kniertje en het kerstverhaal ([2018])/ Michel en Leontine de Boer, redactie: Dominique Beentjes-Schoenmaker, Greetje Kruidhof

Op een koude winterdag leest oma Kniertje het verhaal over de geboorte van Jezus voor aan Finn en Femke.Finn en Femke zijn op bezoek bij oma. Ze willen een sneeuwpop maken, maar eerst krijgen ze van oma wat lekkers. Uit haar mooie oude boek leest oma het kerstverhaal voor over de geboorte van Jezus. Vierkant prentenboek met stripachtige kleurenillustraties in nostalgische sfeer. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Finn en Femke staan voor oma's raam en vragen haar of ze meedoet met een sneeuwpop maken. Oma vindt het eerst tijd voor chocolademelk en kerstbrood. Bij oma binnen ziet Finn een heel oud boek op de schoorsteenmantel staan. Het blijkt het kerstboek te zijn uit oma's eigen jeugd. De kinderen kruipen gezellig tegen oma aan, waarna ze begint voor te lezen. Zo krijgen de kinderen in grote lijnen het kerstverhaal te horen. Als het boek uit is gaan ze alsnog naar buiten om die sneeuwpop te maken. Het blijft onduidelijk of het kerstverhaal nieuw is voor Finn en Femke, maar voor veel jonge lezers zal dat het geval zijn. Overigens wordt de reden van de komst van 'de Koning van alle mensen' noch in het oude kerstboek noch door oma zelf verklaard. De computeranimatieachtige illustraties, zowel die uit het boek van oma als die van het nogal gezochte en nostalgische verhaaltje zelf, zijn stemmig dan wel vrolijk en stralen louter warmte en gezelligheid uit. Daarmee heeft de plot weinig meer van doen met de barre situatie waarin zich het jonge stel 2000 jaar geleden daadwerkelijk bevond. Eerder verschenen 'Oma Kniertje vertelt' en 'Oma Kniertje koopt een koe'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059523159

Titel Oma Kniertje en het kerstverhaal
Auteur Michel de Boer
Secundaire auteur Leontine de Boer ; Dominique Beentjes-Schoenmaker
Type materiaal Boek
Uitgave Vierhouten : Uitgeverij Mes, [2018]
Overige gegevens 32 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Tekst: Michel de Boer, illustraties: Michel en Leontine de Boer
ISBN 9789059523159
PPN 418060975
Genre kerstverhaal - protestants milieu
Thematrefwoord Kerstmis ; Winter
Taal Nederlands