Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Hoe is het om homo, lesbisch of bi te zijn?
Boek

Hoe is het om homo, lesbisch of bi te zijn? ([2019])/ Honor Head, vertaling [uit het Engels]: Minke van Dam ; eindredactie: Hiskia Peters

Hoe is het om homo, lesbisch of biseksueel te zijn? Lees over o.a. seksualiteit, uit de kast komen, de gevoelens, het geloof en ook homohaat. Met gespreksvragen en kleine kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Hoe is het om homoseksueel, lesbisch of biseksueel (LHB) te zijn? Over dit actuele onderwerp wordt in dit handzame boek informatie gegeven. In twaalf hoofdstukken van een dubbele bladzijde wordt ingegaan op o.a. seksualiteit, wat LHB is, uit de kast komen, de gevoelens en stereotypen, maar ook over homohaat, het geloof en het kind zijn van homo-ouders. De informatie is goed opgebouwd en beknopt. Er wordt op een positieve manier over LHB gesproken. De vetgedrukte woorden in de tekst worden uitgelegd in de woordenlijst achterin. Het boek geeft handvatten om het gesprek aan te gaan en naast informatie zijn er ook veel tips. Overzichtelijke lay-out in verschillende pastekleuren en kleine kleurenillustraties, zowel tekeningen (soms met tekstballonnetjes) als foto's. Bevat een samenvatting van de inhoud, een inhoudsopgave, woordenlijst, register en enige verwijzingen. Deel uit de serie 'Mijn leven, jouw leven'*. Actueel thema, goed bruikbaar door en met jongeren van ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789463413794 | 32 pagina's

Titel Hoe is het om homo, lesbisch of bi te zijn?
Auteur Honor Head
Secundaire auteur Minke van Dam ; Hiskia Peters
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, [2019]
Overige gegevens 32 pagina's - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Met literatuuropgave, register - Vertaling van: Understanding sexuality : what it means to be lesbian, gay or bisexual. - The Watts Publishing Group, (c)2017. - (My life, your life)
ISBN 9789463413794
PPN 419566414
Rubriekscode 308.15
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen lhbt ; Lhbti
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord LHBTI

Relaties/Serie

Mijn leven, jouw leven
Boek

Mijn leven, jouw leven (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Honor Head