Een warm dekentje
Boek

Een warm dekentje (september 2018)/ Nathalie Slosse, met illustraties van Marlies Van Dijck

Muffin, de kater van Sofie, is zo ziek dat de dokters hem niet meer beter kunnen maken. Sofie en haar moeder zoeken hulp om hem te helpen. Prentenboek met sfeervolle aquarelillustraties in zoetige kleuren en verwerkingstips. Om te praten over afscheid nemen en euthanasie. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Sofie en haar kater Muffin hebben een speciale band; al sinds haar geboorte praten ze met elkaar en begrijpen ze elkaar. Dan wordt Muffin ziek, hij heeft veel pijn en de dokters kunnen niets meer voor hem doen. Sofie en haar moeder Moesje hebben veel verdriet. Hoewel ze het moeilijk vinden om Muffin kwijt te raken, besluiten ze om hulp te zoeken om hem zonder pijn te laten sterven. In heldere en concrete taal bespreekt Nathalie Slosse, oprichtster van non-profitorganisatie Talismanneke, het onderwerp euthanasie. Hoewel het in dit prentenboek over een geliefd huisdier gaat, kan dit verhaal kinderen zeker ook helpen bij een gepland afscheid van een geliefd persoon. Achter in het boek vind je uitgebreide informatie en tips over het praten over de dood met kinderen. Afgesloten wordt met enkele creatieve ideeën om kinderen te begeleiden bij een gepland levenseinde. De 'zoetige' waterverfillustraties in pastelkleuren doen warm en zacht aan, met veel kleine en lieve details. Vooral meisjes zullen gecharmeerd zijn van deze paginagrote tekeningen. In dezelfde opzet verschenen o.a. 'Per ongeluk' (2017) over schuldgevoelens bij een ongeluk en 'Grote boom is ziek'* (2016) over kanker Een waardevol boek om kinderen te begeleiden bij een naderend afscheid. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789461317377

Titel Een warm dekentje
Auteur Nathalie Slosse
Secundaire auteur Marlies Van Dijck
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Kalmthout] : Van Halewyck, september 2018
Overige gegevens 42 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Op omslag: met tips voor begeleiding van kinderen bij een gepland afscheid. - Uitgave is een initiatief van vzw Talismanneke - Met literatuuropgave
ISBN 9789461317377
PPN 419844945
Rubriekscode 418.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Rouwproces; Kinderen ; Euthanasie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Rouwproces