Dog Man and cat kid
Boek

Dog Man and cat kid (January 2018)/ written and illustrated by Dav Pilkey as George Beard and Harold Hutchins, with color by Jose Garibaldi ; edited by Anamika Bhatnagar

Dog Man krijgt hulp van het katje L il Petey. Als een beroemde filmster verdwijnt, moeten ze samen aan de slag. Ballonstrip. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Vierde deel van de graphic novel-serie 'Dog Man'*, volgens George en Harold (de vertellers/bedenkers uit groep 7) geïnspireerd op 'East of Eden' van John Steinbeck (zie ook de titels van hoofdstukken 9, 10 en 11). Dit deel is los te lezen door de 'behind the scenes' voor in het boek. In dit verhaal beleeft Dogman weer humoristische avonturen die nogal chaotisch verlopen. Daarnaast speelt de opvoeding van Cat Kid L'il Petey door de nanny (verwijzing naar Mary Poppins), die diens slechte vader Evil Petey blijkt te zijn. Veel beeldgrappen en verwijzingen naar boeken en films. Kleurrijke, humoristische graphic novel die technisch is afgestemd op de tegenstribbelende jonge lezer, maar inhoudelijk veel grappige verwijzingen voor geoefende lezers kent. Naast de twaalf hoofdstukken zijn er de inleiding, de epiloog, tekenvoorbeelden in stappen voor drie figuren en een pagina met notities. De ballonstrip wordt zo nu en dan afgewisseld met Omsla-no-scoops voor een filmisch effect. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Engels | 9780545935180 | 253 pagina's

Titel Dog Man and cat kid
Auteur Dav Pilkey
Secundaire auteur Jose Garibaldi ; Anamika Bhatnagar
Type materiaal Boek
Editie First edition;
Uitgave [New York] : graphix, an imprint of Scholastic, January 2018
Overige gegevens 253 pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Titelpagina vermeldt: "Treehouse comix proudly presents"
ISBN 9780545935180
PPN 42075606X
Genre stripverhaal - detectiveroman - humoristische roman
Thematrefwoord Politieagenten ; Verdwijningen
Taal Engels

Relaties/Serie

Dog Man [Engels]
Boek

Dog Man [Engels] (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Dav Pilkey