Kerstmis
Boek

Kerstmis ([2018])/ Nathalie Choux

Wat maken we van de sneeuw in de tuin? En wat voor boom versieren we en wie brengt de cadeautjes? Vierkant hardkartonnen prentenboek met eenvoudige, vrolijk gekleurde illustraties en schuifelementen. Vanaf ca. 1 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Wat versieren we? En wat maken we in de tuin en wie brengt de cadeautjes? Door een schuifje te bewegen, kunnen dreumesen het antwoord vinden (of hun voorlezer als dit nog te lastig is). Elke rechterpagina in dit hardkartonnen prentenboek bevat een kleurrijke, eenvoudige illustratie met een beweegbaar element. Door het schuifje te bewegen veranderen de kerstballen in de kerstboom van kleur, komen kinderen achter de sneeuwpop tevoorschijn en verschijnt de Kerstman op zijn arreslee in de lucht. Op de linkerpagina staan nog eens drie voorwerpen waarmee je de kerstboom kunt versieren, of die bij de Kerstman horen, vrijstaand afgebeeld op een witte ondergrond. De naam staat erbij gedrukt in dunne, schreefloze letters, met lidwoord. Ondanks de bewegende onderdelen is het boekje niet kwetsbaar, omdat de uitvoering stevig en goed doordacht is. Visueel is het aantrekkelijk door de vrolijke, maar niet schreeuwerige kleuren en rustige maar toch uitnodigende bladspiegel. De beweegbare elementen voegen een grappige verrassing toe. Op de laatste dubbele pagina staan alle voorwerpen bij elkaar, zonder tekst, met de vraag of de lezer ze nog kan opnoemen. Eenvoudig maar kwalitatief goed kartonboekje voor dreumesen; deel uit de serie 'Mijn schuifboekje'*. Vanaf ca. 1 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044833683

Titel Kerstmis
Auteur Nathalie Choux
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2018]
Overige gegevens 12 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 17 cm
Annotatie Vertaald uit het Frans. - Illustraties: Nathalie Choux - Vertaling van: Mon imagier de Noël. - Parijs : Éditions Nathan, (c)2012
ISBN 9789044833683
PPN 419529136
Genre Boekstart - kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Mijn schuifboekje
Boek

Mijn schuifboekje (2015-...)

vol.
Uitgeleend
Nathalie Choux