De zegen van soberheid
Boek

De zegen van soberheid God vinden in de veertigdagentijd ([2019])/ Aaron Damiani, vertaling [uit het Engels]: Jaap Slingerland

Beschouwingen door de anglicaanse predikant over de veertigdagentijd als voorbereiding voor Pasen, met meer praktische handreikingen voor het vasten, liefdadigheid en inkeer.

Recensie

De belangstelling voor vasten tijdens de veertigdagentijd op weg naar Pasen neemt toe. Dit boek voorziet in de behoefte aan praktische informatie daarbij. Het eerste deel geeft - tamelijk summier - Bijbelse en historische argumenten voor het vasten. Zo bevordert het: geestelijke groei, discipelschap, vrijgevigheid en opmerkzaamheid. Dan volgt een meer praktisch deel waarin liefdadigheid en berouw aan vasten gekoppeld worden. Deel drie laat zien hoe anderen, zowel een gemeente als ook individuen, meegenomen kunnen worden op deze weg door de veertigdagentijd. Vasten belooft 'een lente voor je ziel'. Naast een notenapparaat bevat het een appendix met gebeden en liturgieën voor diverse vieringen. De achtergrond, literatuuropgave en schrijfstijl zijn sterk Amerikaans. Zo zijn bijvoorbeeld tal van getuigenissen opgenomen. Inspirerend en informatief, voor een breed publiek geschreven. De auteur (1979) is predikant in een anglicaanse kerk in Chicago.

Specificaties

Nederlands | 9789043531290 | 192 pagina's

Titel De zegen van soberheid : God vinden in de veertigdagentijd
Auteur Aaron Damiani
Secundaire auteur Jaap Slingerland
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : KokBoekencentrum Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 192 pagina's - 22 cm
Annotatie Met literatuuropgave - Vertaling van: The good of giving up. - Chicago : Moody Publishers, (c)2017
ISBN 9789043531290
PPN 420887512
Rubriekscode 253.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Veertigdagentijd
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Veertigdagentijd