Niet volgens het script
Boek

Niet volgens het script (februari 2019)/ Jennifer Murgia, vertaling [uit het Engels]: Marije Kok ; tekstredactie: Tamara Haagmans & Michelle van Rij

Evie en Chase (afwisselend ik-figuur) zijn klasgenoten. Evie hoort bij de populaire leerlingen en Chase probeert onzichtbaar te zijn. Door een schoolopdracht leren ze elkaar beter kennen. Chase is heimelijk verliefd op Evie, en Evie wil meer weten over Chase' geheim. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Evie Cunningham en Chase Mitman zitten bij elkaar in de klas, maar gaan verder niet met elkaar om. Evie behoort tot de populaire leerlingen en Chase probeert onzichtbaar te zijn. Door een schoolopdracht moeten ze samenwerken. Beide jongeren vinden dat fijn, want Chase is heimelijk verliefd op Evie en zij wil meer weten van hem. Zowel Chase als Evie hebben een geheim en worstelen met een dilemma. Chase durft niet te praten over zijn jeugdtrauma. Evie heeft vaste verkering met Shane. Ze voelt zich hier niet meer prettig bij, maar door de sociale druk durft ze ook geen eind te maken aan de relatie. Het verhaal wordt in de ik-vorm verteld; per hoofdstuk is Evie of Chase aan het woord en volgt de lezer hun gedachten. Beiden twijfelen over wat te doen, maar ondanks dat groeien zij naar elkaar toe. Boven de hoofdstukken staat de naam van de verhaalpersoon die aan het woord is. Tegen het eind van het verhaal wordt hiervan afgeweken en staan er de namen van dagen genoemd. Het slot van dit superromantische verhaal is magisch en het verhaal is verrassend door de plotwendingen. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789492585301 | 238 pagina's

Titel Niet volgens het script
Auteur Jennifer Murgia
Secundaire auteur Marije Kok ; Tamara Haagmans
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Den Haag] : Dutch Venture Publishing, februari 2019
Overige gegevens 238 pagina's - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Between these lines
ISBN 9789492585301
PPN 421017228
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Vriendschap ; Verliefdheid ; Geheimen
Taal Nederlands