De dysasters
Boek

De dysasters de wind kan alles veranderen ([2019])/ P.C. Cast en Kristin Cast, uit het Engels vertaald door Henny van Gulik

Foster (17) en Tate (18) ontdekken tijdens een footballwedstrijd dat ze de vier elementen kunnen beheersen. Er zijn mensen die deze bijzondere krachten negatief willen gebruiken. Kunnen Foster en Tate uit hun handen blijven? Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De bijna 18-jarige Foster is sinds een jaar met haar stiefmoeder Cora op weg. Nadat Foster bij een footballwedstrijd Tate ontmoet, ontstaat er een allesverwoestende orkaan. Zowel Cora als Tates ouders komen hierbij om. Nadat Cora ze op haar sterfbed heeft verteld dat ze achterna gezeten worden, slaan ze op de vlucht. Al snel ontdekken ze dat ze deel uitmaken van een experiment waarbij kinderen elementen kunnen beheersen. Helaas is er een aantal mensen dat hen wil inzetten voor slechte plannen. Kunnen Foster en Tate uit handen blijven van hun vijanden? Spannende jeugdroman van de Amerikaanse P.C. Cast en Kristin Cast, bekend van hun 'Huis van de Nacht'-serie. De plot is goed uitgewerkt en de karakters worden mooi uitgediept. Soms wordt er echter wel veel gebruikgemaakt van clichés. De roman wordt afwisselend verteld vanuit het perspectief van Foster en Tate en staat vol met zwart-wittekeningen die het verhaal extra kracht geven. Leuk verhaal voor liefhebbers van het eerdere werk van de auteurs. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789000363254 | 341 pagina's

Titel De dysasters : de wind kan alles veranderen
Auteur P.C. Cast
Secundaire auteur Kristin Cast ; Henny van Gulik
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Van Goor, [2019]
Overige gegevens 341 pagina's - zwart-wit illustraties - 24 cm
Annotatie Vertaling van: The Dysasters. - New York : Wednesday Books, (c)2018
ISBN 9789000363254
PPN 420799230
Genre science-fiction
Thematrefwoord Genetische manipulatie ; Paranormale verschijnselen ; Vriendschap
Taal Nederlands