De drietand, de heks en de draak
Boek

De drietand, de heks en de draak ([2019])/ Christopher Paolini, met Angela Paolini, die schrijft als Angela de kruidenvrouw in 'Over de aard van de sterren' ; vertaling [uit het Engels]: Sandra van de Ven

Eragon bouwt een vesting op de berg Arngor. Daar krijgt hij drie verhalen te horen die hij kan gebruiken in zijn taak om de verschillende volken te beschermen. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Eragon heeft Galbatorix verslagen en is begonnen met de bouw van een vesting op de berg Arngor. Hij is overladen met werk en krijgt het advies van zijn draak Saphira om pauze te nemen. Eragon komt terecht in de opslagplaats van de drakenharten. Hij krijgt een verhaal te horen over een jong meisje in Alagaësia, die zijn vriend ontmoet. Eragon krijgt tijdens zijn tijd in Arngor nog twee andere verhalen te horen: van de heks Angela en de gehoornde Urgals. Alle verhalen zijn wijze lessen voor Eragon die hij kan gebruiken in zijn taak om de verschillende volken te beschermen. Het taalgebruik van Eragon is beleefd, maar de taal in de verschillende verhalen is wisselend. Het perspectief van de verteller bepaalt hoe moeilijk of gemakkelijk de woorden zijn voor de lezer. In het verhaal over het jonge meisje in Alagaësia komen eenvoudige woorden voor, terwijl Angela moeilijke woorden gebruikt om emoties uit te leggen. Achter in het boek zijn woordenlijsten te vinden met vertalingen van de verschillende talen van onder andere de dwergen en Urgals. Voor fans van de bekende boeken over Eragon, waarvan het eerste deel werd verfilmd. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022587157 | 231 pagina's

Titel De drietand, de heks en de draak
Auteur Christopher Paolini
Secundaire auteur Angela Paolini ; Sandra van de Ven
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, [2019]
Overige gegevens 231 pagina's - gekleurde en zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: The fork, the witch, and the worm. - (Tales from Alagaësia ; volume 1: Eragon)
ISBN 9789022587157
PPN 420877584
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Verhalen uit Alagaësia
Boek

Verhalen uit Alagaësia (2019-...)

vol. deel 1
Uitgeleend
Christopher Paolini