Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
De walvis gaat in bad
Boek

De walvis gaat in bad ([2019])/ Susanne Strasser

De walvis gaat heerlijk in bad. Schildpad heeft een zere rug en mag er ook bij. Bever heeft het koud, flamingo is vies. Ook zij mogen erbij van de walvis. Is er dan ook nog plek voor de ijsbeer, het kindje en zijn boot? Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Aanwezigheid

  • Uitgeleend tot: 14/05/2024
    0-8 jaar - 2e verd. - Samen lezen - Prentenboeken peuters STRA

Recensie

De walvis gaat in bad en heeft er zin in. Dan komt de schildpad, hij mag erbij. De bever heeft het koud en wil ook. Flamingo en ijsbeer komen erbij en dan wil het kind ook nog. De walvis is het zat, en toch kan iedereen in bad, rara, hoe kan dat? Dit vierkante hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken vertelt een grappig stapelverhaal. Alle dieren hebben hun eigen motief om in bad te willen, en steeds gaan ze met grappige geluiden het water in (floepsj, ploemps, klitsj klatsj). De speelse zwarte letters staan over de steeds twee pagina's vullende illustraties. Daarop is iedere keer de badkamer te zien met gele tegels, zeeblauwe vloer en badkamerdeur waardoor elke keer een nieuw dier opduikt. Het nieuwe dier maakt het zich gemakkelijk en kijkt tevreden, de anderen worden steeds meer op elkaar geduwd en kijken bedenkelijk. Humor in tekst en beeld gaan hand in hand in dit boekje met een verrassend einde. Eerder verscheen van de auteur in vergelijkbare uitvoering de stapelverhalen 'Mmm... een taart!' en 'Ha... een wipwap!'* (allebei bekroond met een Leespluim). Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089672872

Titel De walvis gaat in bad
Auteur Susanne Strasser
Secundaire auteur Berd Ruttenberg
Type materiaal Boek
Uitgave [Hoorn (NH)] : Uitgeverij Hoogland & Van Klaveren, [2019]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaald uit het Duits. - Vertaling Berd Ruttenberg - Vertaling van: Der Wal nimmt ein Bad. - Wuppertal : Peter Hammer Verlag Gmbh, (c)2018
ISBN 9789089672872
PPN 420885382
Thematrefwoord Baden (werkwoord) ; Stapelverhalen
Taal Nederlands