De ontsnapping van Thanatos
Boek

De ontsnapping van Thanatos (januari 2019)/ Maz Evans, uit het Engels vertaald door Nan Lenders ; illustraties: Aleksei Bitskoff

Elliot heeft het niet makkelijk thuis. Zijn moeder is erg ziek en de schulden lopen op. Als er plotseling een meisje door het dak van zijn schuur valt, neemt ze hem mee in de wereld van de goden. Kan Elliot haar helpen om demon Thanatos te verslaan? Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Elliot heeft het niet gemakkelijk thuis. Zijn moeder is erg ziek, de schulden lopen op en er is zelfs een kans dat ze hun huis kwijtraken. Alsof dat nog niet genoeg is, valt er op een avond een meisje door het dak van zijn schuur. Het is het begin van een bijzonder, maar ook gevaarlijk avontuur. Elliot leert via het meisje de wereld van de goden kennen. Die blijkt hij vervolgens heel hard nodig te hebben: zijn eigen wereld is in gevaar! Dit debuut van Maz Evans is het eerste deel van haar vierdelige 'Chaotische Goden'-serie. Het verhaal kenmerkt zich vooral door de humor. Hoewel het soms iets te overdreven is, zijn het verhaal en de personages erg grappig. Tegelijkertijd is er ruimte voor serieuzere zaken, zoals de problemen die Elliot thuis heeft. Gelukkig voelt het verhaal ook wat dat betreft nergens te zwaar aan. Er is daarnaast een mooie combinatie tussen een godenwereld en een realistische wereld. Het verhaal voelt soms wel wat chaotisch aan, maar dat kan natuurlijk ook niet anders met zulke bijzondere goden als personages. Met eenvoudige illustraties in zwart-wit aan het begin van elk hoofdstuk. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789030504092 | 366 pagina's

Titel De ontsnapping van Thanatos
Auteur Maz Evans
Secundaire auteur Nan Lenders ; Aleksei Bitskoff
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave Amsterdam : Billy Bones, januari 2019
Overige gegevens 366 pagina's - zwart-wit illustraties - 22 cm
Annotatie Vertaling van: Who let the gods out?. - Chicken House Publishing Ltd., (c)2017
ISBN 9789030504092
PPN 418267677
Genre avonturenroman - humoristische roman
Thematrefwoord Mythologie ; Vriendschap ; Zieke ouders
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Chaotische goden
Boek

Chaotische goden (2019-...)

vol. boek 1
Uitgeleend
Maz Evans