Help! De robots staken!
Boek

Help! De robots staken! (2018)/ Rian Visser & Heleen Brulot

Jasmijn heeft een robot die haar met alles helpt. Op een ochtend doet robot Panda raar. Ze weigert Jasmijn te helpen. Op school blijkt dat alle robots aan het staken zijn. Wat is er aan de hand? Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Jasmijn heeft een robot die haar met alles helpt. Op een ochtend doet robot Panda raar. Ze weigert Jasmijn te helpen. Op school blijkt dat alle robots aan het staken zijn. Wat is er aan de hand? Dit verhaal laat zien hoe de wereld er uit zou kunnen zien in 2050, maar ook wat de gevaren kunnen zijn van (de afhankelijkheid van) moderne technologie. Spannend en leerzaam verhaal op AVI-niveau E6+, wat betekent dat er fragmenten op diverse niveaus in voorkomen: kinderen oefenen de AVI-niveaus E6, M7 en E7. Hier en daar zijn enkele woorden groter en in kleur afgedrukt. Het verhaal is zeer ruim en full colour geïllustreerd: volgens het achterplat is het dan ook een 'kijkverhaal'. Voorin is er een korte instructie over de setting (in de toekomst), de hoofdpersonen en de futuristische apparaten die in het verhaal een rol spelen, zoals een voedselprinter, vliegende auto's en een communicatiebril. Achterin stellen de auteur en de illustrator zich voor. Verzorgde uitgave die aansluit bij de leesmethode Estafette, met aangedrukte schutbladen in nachtblauw. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048735754 | 27 pagina's

Titel Help! De robots staken!
Uniforme titel Help! De robots staken!
Auteur Rian Visser
Instelling /Stichting Kinderen Lezen Techniek
Secundaire auteur Heleen Brulot
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2018
Overige gegevens 27 pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst: Rian Visser, illustraties: Heleen Brulot. - Uitgave in samenwerking met de stiching Kinderen Lezen Techniek - Bovenkant rug vermeldt: kijkverhaal. - Sluit aan bij leesmethode Estafette
ISBN 9789048735754
PPN 419008470
Genre science-fiction
Thematrefwoord Toekomst ; Robots ; Stakingen
Taal Nederlands