The Cloverfield paradox
DVD

The Cloverfield paradox ([2019])/ directed by Julius Onah

Vanuit een ruimtestation probeert een groep astronauten een energiecrisis op aarde op te lossen. Er komen echter gevaarlijke krachten los uit een parallel universum.

Recensie

De sciencefictionthriller 'The Cloverfield paradox' is het derde deel in een franchise, na 'Cloverfield' (2008) en '10 Cloverfield Lane' (2016). De verhalen staan los van elkaar. In 2028 heerst er op aarde een energiecrisis. De bemanning van een internationaal ruimteschip voert testen uit met een deeltjesversneller die een oneindige energietoevoer zal brengen, maar als dit fout gaat komen er angstaanjagende krachten los uit een parallel universum en moet de bemanning vechten voor hun leven. Bekendste acteurs zijn Gugu Mbatha-Raw, David Oyelowo en Daniel Brühl. De film draaide niet in de bioscoop, maar werd door Netflix met veel spektakel gepresenteerd. De recensies zijn veelal negatief. Coen van Zwol (NRC 8-2-'18) ziet een 'beschamend misbaksel' dat 'snel vergeten' zal worden.

Specificaties

Engels | 5053083113384

Titel The Cloverfield paradox
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Julius Onah ; Daniel Brühl ; Elizabeth Debicki ; Aksel Hennie
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : Universal, [2019]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 97 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Daniel Brühl, Elizabeth Debicki, Aksel Hennie, Gugu Mbatha-Raw. - Engels gesproken, Frans en Italiaans nagesynchroniseerd, 8 talen ondertiteld waaronder Nederlands - Videoversie van de film: Verenigde Staten : Bad Robot, (c)2018 - Bevat ook: Things are not as they appear: the making of The Cloverfield paradox ; Shepard team: the cast
ISBN 5053083113384
PPN 421267178
Genre science-fiction - thriller
Taal Engels