Belleville cop
DVD

Belleville cop = Le flic de Belleville ([2018])/ un film de Rachid Bouchareb

Een Parijse politieagent gaat aan het werk in Miami om de daders van de moord op zijn jeugdvriend op te sporen. Zijn partner wordt een humeurige Amerikaan die altijd volgens het boekje werkt.

Recensie

Actiekomedie van Rachid Bouchareb (Hors-la-loi; Indigènes) met Omar Sy (Dr. Knock; Intouchables). De Parijse politieagent Sébastian 'Baaba' Bouchard is erg gehecht aan zijn eigen buurt, tot ongenoegen van zijn vriendin, die met hem wil samenwonen, maar wel vér weg van Baaba's dominante moeder. Wanneer jeugdvriend Roland voor zijn ogen wordt vermoord, neemt Baaba zijn plaats in als verbindingsofficier op het Franse consulaat in Miami, vastbesloten om de daders op te sporen. Zijn moeder gaat gewoon mee. Baaba is een ongeleid projectiel, dat nu moet samenwerken met de humeurige Amerikaanse agent Ricardo (Luis Guzman), die altijd volgens het boekje werkt. De Amerikaanse en Franse recensenten zijn kritisch. Jordan Mintzer (hollywoodreporter.com) schrijft dat de film duidelijk geïnspireerd is op 'Beverly Hills Cop' (1984). Hij zegt dat Sy voor een paar leuke momenten zorgt, maar noemt de film simplistisch, niet grappig en te lang.

Specificaties

Frans | 5412370877109

Titel Belleville cop = Le flic de Belleville
Uniforme titel Le flic de Belleville cop
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Rachid Bouchareb ; Omar Sy ; Luis Guzmán
Type materiaal DVD
Uitgave Braine-l'Alleud : Belga Home Video, [2018]
Overige gegevens 1 dvd-video (ongeveer 107 min.) - kleur, geluid, breedbeeld - 12 cm
Annotatie Acteurs onder anderen: Omar Sy, Luis Guzmán, Biyouna, Eric Ebouaney. - Frans, Engels en Spaans gesproken, Nederlands of Frans ondertiteld - Videoversie van de film: Frankrijk : Tessalit Productions, (c)2018
ISBN 5412370877109
PPN 42124755X
Genre humoristische roman - humoristische roman
Taal Frans