De gebroeders Sisters
Boek

De gebroeders Sisters (2018)/ Patrick deWitt, vertaald [uit het Engels] door Caroline Meijer en Saskia van der Lingen

Twee beroepsmoordenaars, tevens broers, sporen in een wereld van gouddelvers in het midden 19e-eeuwse Oregon tijdens een langdurige en gewelddadige tocht hun gezochte man op om vervolgens tot verrassende ontdekkingen te komen.

Aanwezigheid

Recensie

Deze tweede roman van de in Canada geboren Patrick deWitt (1975) gaat over de broers Eli en Charlie Sisters, twee huurmoordenaars in het Wilde Westen van rond 1850. Ze krijgen in Oregon City van de schimmige Commodore opdracht om Herman Kermit Warm om te brengen en moeten daartoe naar Californië, waar Warm goud aan het zoeken is. Na een avontuurlijke en barre tocht ontdekken ze dat Warm een uitvinder is, een man met een magische formule, die iedereen rijk kan maken. Het slot is zeer aangrijpend en triest. Eli is een bloemrijke verteller, geobsedeerd door mondhygiëne, romantisch, lief voor dieren en sympathiek, omdat de lezer hem voortdurend ziet twijfelen aan zijn missie en hem niet ziet als gewelddadige dader maar als slachtoffer: van de agressie van anderen én zijn eigen trauma's en onmacht. Hij kibbelt veel met z'n geldbeluste, drank- en moordzuchtige broer die verslaafd is aan prostituees. DeWitt schreef een vlot lezende, spannende, komische hommage aan de klassieke western, een picareske, historische en psychologische roman over de betekenis van familiebanden, liefde en identiteit. In 2018 verfilmd als western en zwarte komedie onder regie van Jacques Audiard met John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal en Riz Ahmed in de hoofdrollen.

Specificaties

Nederlands | 9789038806167 | 289 pagina's

Titel De gebroeders Sisters
Auteur Patrick DeWitt
Secundaire auteur Caroline Meijer
Type materiaal Boek
Editie Zesde druk;
Uitgave Amsterdam : Nijgh & Van Ditmar, 2018
Overige gegevens 289 pagina's - 22 cm
Annotatie 1e druk Nederlandse vertaling: Utrecht : De Arbeiderspers, (c)2012 - Vertaling van: The Sisters brothers. - New York : Ecco ; London : Granta, 2011
ISBN 9789038806167
PPN 419104712
Genre wild-west roman
Thematrefwoord Pioniers ; Verenigde Staten; 19e eeuw ; Moordenaars
Taal Nederlands