Lewis W. Hine
Boek

Lewis W. Hine America at work ([2018])/ Peter Walther, English translation: Thea Miklowsky, Cologne ; German translation: Ursula Wulfekamp, Prien ; French translation: Wolf Fruhtrunk, Villeneuve-Saint-Georges

Overzicht van het sociaal-documentair werk, met name van werkende kinderen in fabrieken en op het platteland, van de Amerikaanse fotograaf Lewis W. Hine (1874-1940).

Aanwezigheid

Recensie

Overzicht van sociaal-documentair werk van de beroemde Amerikaanse fotograaf (1874-1940). De ruime selectie zwart-witfoto's toont vooral werkende kinderen in fabrieken en op het platteland, een thema waarmee de fotograaf, tevens leraar en socioloog, de politiek destijds wakker schudde. Ook foto's van arriverende immigranten op het Amerikaanse Ellis Island, straatleven, Europa in de Eerste Wereldoorlog en de bouw van Empire State Building. Een aantal foto's werd iconisch. Een uitgebreide, drietalige inleiding (Engels, Duits, Frans) gaat de foto's vooraf en behandelt leven, werk en invloed van de fotograaf. De foto's zijn verdeeld over zeven hoofdstukken, meestal een foto per pagina, met gedetailleerd bijschrift. De krachtige documentaire beelden tonen kinderen in natuurlijke poses, aan het werk of kijkend in de lens. Het fotoarchief kreeg pas vrij recent waarde-erkenning, tegenwoordig ook als kunst. Een biografie met tijdlijn en een selecte literatuurlijst sluiten het boek af. Onderdeel van de serie 'Bibliotheca universalis', die bijna vergeten kunst en fotografie weer een gezicht geeft. Indrukwekkend en belangwekkend sociaal fotodocument op handformaat.

Specificaties

Engels | 9783836572347 | 537 pagina's

Titel Lewis W. Hine : America at work
Uniforme titel America at work
Auteur Lewis W. Hine
Secundaire auteur Peter Walther ; Thea Miklowski
Type materiaal Boek
Uitgave Cologne : Taschen, [2018]
Overige gegevens 537 pagina's - foto's - 21 cm
Annotatie Teksten in het Duits, Engels en Frans - Met literatuuropgave
ISBN 9783836572347
PPN 421046937
Rubriekscode 316.7
Taal Engels
Onderwerp algemeen Arbeiders; Verenigde Staten; 1900-1939; Fotoboeken ; Hine, Lewis W.; Fotoboeken
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Arbeiders

Relaties/Serie

Bibliotheca universalis
Boek

Bibliotheca universalis (2015-...)

vol.
Uitgeleend