Ik ben Bir en ik ben jarig
Boek

Ik ben Bir en ik ben jarig (2018)/ Niki Peeters, editing: Adelheid van Rossum ; fotografie: Marlous Kuik ; vormgeving en illustraties: Jeannette Ensing

Werkbeschrijvingen voor het haken van knuffels met daarbij een verhaal voor jonge kinderen waarin de knuffels figureren.

Aanwezigheid

Recensie

In dit boek vertelt beertje Bir peuters/kleuters uitgebreid over zijn verjaardag, over de spanning van het aftellen tot de grote dag, het ophangen van slingers en natuurlijk het verjaardagsfeest zelf. Het verhaal spreekt de doelgroep aan. Maar de grote aantrekkingskracht van deze uitgave is natuurlijk dat je kind alles na kan spelen. Want de beesten en hun attributen kun je allemaal haken. Ze staan bij de tekst op foto's in een met grijze lijnen getekende achtergrond. Deze manier van afbeelden ziet er leuk en speels uit. Een minpuntje is, dat de gehaakte figuren soms in de vouw van het boek terecht komen, waardoor een deel van de foto wegvalt. De tweede helft van het boek bevat de duidelijke haakbeschrijvingen met schema's, aanwijzingen en foto's van de eindproducten. Je vindt daar ook de uitleg van de gebruikte steken/technieken, verduidelijkt met stap-voor-staptekeningetjes. Het is een leuke vierde uitgave in deze serie, waarin Bir steeds weer toont hoe je met spannende, nieuwe dingen kunt omgaan.

Specificaties

Nederlands | 9789491840319

Titel Ik ben Bir en ik ben jarig
Auteur Niki Peeters
Secundaire auteur Adelheid van Rossum ; Marlous Kuik
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave [Tijnaarlo] : Scheepjes, inspiration in every ball of yarn, 2018
Overige gegevens - gekleurde illustraties - 24 cm
Annotatie Op omslag: "Een echte Niki"
ISBN 9789491840319
PPN 420774203
Rubriekscode 625.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Knuffels; Haakpatronen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Haken