Speeltuin
Boek

Speeltuin ([2018])/ Mies van Hout

Ga je mee naar de speeltuin? Klauter mee door de bomen en zoek je weg over de krokodillenrivier. Durf je ook langs de mierenhoop, en via de wolken over de afgrond te springen? Prentenboek met kleurrijke illustraties waarop steeds de juiste weg moet worden gevonden. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Mies van Hout neemt je mee op een tocht door de wonderlijkste werelden. Klauter op je vingertoppen mee door de bomen, zoek je weg over de krokodillenrivier en dwaal rustig door de bramentuin. Kijk uit voor de afgrond! Geen nood, we springen gewoon van wolk naar wolk en roetsjen daarna van de berg. Durf jij vervolgens door de grot en dan héél stilletjes langs het monster? Dan zijn we er bijna.... Al zoekend, dwalend en puzzelend doet Mies van Hout je in dit Prentenboek van de Kinderboekenweek 2015 vergeten waar je ook al weer naartoe op weg was, zoveel is er onderweg te zien en beleven. Zelfs zoveel, dat je bij aankomst in de speeltuin zo snel mogelijk weer terug wil gaan! Steeds wordt met een rood pijltje op de linker- en op de rechterpagina aangegeven waar je moet beginnen en waar je naartoe moet. En op iedere pagina sluit een nieuw vrolijk dier zich aan bij de stoet. Het Prentenboek van de Kinderboekenweek is er een om opnieuw en opnieuw doorheen te springen en klauteren. Op de schutbladen een zogenaamde plattegrond waarop met krioelende lijnen de reis wordt weergegeven. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047708902

Titel Speeltuin
Auteur Mies van Hout
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : Lemniscaat, [2018]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 30 cm
Annotatie Eerder verschenen als Prentenboek Kinderboekenweek 2015 ter gelegenheid van de Kinderboekenweek 2015 door: Amsterdam : Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek
ISBN 9789047708902
PPN 420694072
Genre avonturenroman - dierenleven
Thematrefwoord Speeltuinen ; Dieren ; Stapelverhalen
Taal Nederlands