Mickey door de eeuwen heen
Boek

Mickey door de eeuwen heen ([2018])/ scenario Dab's, tekeningen Fabrizio Petrossi ; inkleuring Bruno Tatti ; met medewerking van Merete Jepsen ; vertaling [uit het Frans]: BOOM!

Ballonstrip.

Aanwezigheid

Recensie

Ook na de dood van Disney gaan de verhalen over zijn personages door. In dit Mickey Mouse-verhaal wordt een eerder gebruikt scenario van tijdreizen nieuw leven ingeblazen. Mickey heeft een afspraak met twee enigszins geschifte professoren, die hem in een tijdmachine plaatsen. Iedere keer dat Mickey een klap op zijn hoofd krijgt, of in uiterste nood zichzelf zo'n klap toedient, maakt hij een sprong in de tijd. Hij schiet een aantal keren heen en weer tussen veelal bedreigende situaties met een T. rex, Columbus, piraat Zwartbaard die uiterst poëtisch blijkt te zijn, de Mona Lisa van Da Vinci, de (vegetarische) leeuwen van de Romeinse keizer, de tijdmachine, de loopgraven van de Eerste Wereldoorlog, een Victoriaanse trein, met telkens een Boris Boef-achtige persoon als bullebak. Uiteindelijk komt hij net op tijd terug voor een afspraakje met Minnie. Het tekenwerk van Petrossi is prima, hij werkte eerder voor Disney, op de inkleuring is niets aan te merken, maar het scenario van Dabs is rommelig en leunt zwaar op eerdere verhalen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789462940857 | 55 pagina's

Titel Mickey door de eeuwen heen
Auteur Fabrizio Petrossi
Instelling /BOOM!, Wingene ; /Disney Enterprises
Secundaire auteur Dab's ; Merete Jepsen ; ... Tatti
Type materiaal Boek
Editie Eerste druk;
Uitgave [Antwerpen] : Glénat, [2018]
Overige gegevens 55 pagina's - gekleurde illustraties - 32 cm
Annotatie Colofon vermeldt: (c)Disney Enterprises - Vertaling van: Mickey à travers les siècles. - Glenat Editions, (c)2018
ISBN 9789462940857
PPN 420970193
Genre stripverhaal - science-fiction
Taal Nederlands