Tekstboek - avontuur
Boek

Tekstboek - avontuur ([2018])/ Isabel Versteeg, foto's: Shutterstock ; redactie Van Riel Redactie

Jona is met zijn moeder en haar nieuwe vriend Stan op vakantie in het kampeerbos. Daar ontmoet hij een echte ridder. Maar wie is toch deze ridder? Keerdruk met zestien leesteksten bij het thema avontuur. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Stevig, vierkant lees- en tekstboek op AVI-M4; onderdeel van voortgezet leesmethode Estafette (editie 3). Dubbelboek met aan de ene kant het verhaal met Jona en ridder Berend in de hoofdrol. Jona is met zijn moeder en haar nieuwe vriend Stan op vakantie in het kampeerbos. Die week is het ridderweek met het riddertoernooi als afsluiting! Jona krijgt onverwacht hulp van ridder Berend van kasteel Nachtstein - maar wie zit er eigenlijk in dat harnas? Aan de andere kant van dit dubbelboek een veelheid van verschillende soorten teksten met als rode draad 'avontuur'; o.a. informatieve teksten, strip, digitale teksten (website, mail), een bouwtekening, brief en theaterdialoog. De tekst is eenvoudig en modern en behoudt in een variatie aan vormgevingen een prettige en overzichtelijke bladspiegel. Illustraties (tekening, foto, realisme en fantasie) ondersteunen de tekst. Belangrijkste vernieuwing ten opzichte van editie 2: van correct lezen naar vloeiend lezen mét begrip (de tekst zelf staat centraal - Close Reading). Los te lezen van de methode: aanrader voor jonge avonturiers vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048734368 | 39 pagina's

Titel Tekstboek - avontuur
Uniforme titel Het geheim van ridder Berend Avontuur
Auteur Isabel Versteeg
Instelling /Van Riel Redactie ; /Shutterstock
Secundaire auteur Lars Deltrap
Type materiaal Boek
Editie 1e druk;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, [2018]
Overige gegevens 39 pagina's - gekleurde illustraties - 23 cm
Annotatie M4, A - Keerdruk met: Het geheim van ridder Berend / Isabel Versteeg ; tekeningen van Lars Deltrap ; redactie Anne Colenbrander. - 45 pagina's
ISBN 9789048734368
PPN 41941178X
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Ridders
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Estafette. Omnibussen
Boek

Estafette. Omnibussen (2018-...)

vol.
Uitgeleend