Respect geven en krijgen, hoe doe je dat?
Boek

Respect geven en krijgen, hoe doe je dat? ([2018])/ dr. Stéphane Clerget, [illustraties] Soledad Bravi ; Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Marjan Lindt

Hoe krijg je respect van bijvoorbeeld je vrienden? Lees de tips over o.a. niet bang zijn voor conflicten, hoe zeg je nee, goed luisteren, hulp vragen en emoties onder controle houden. Met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze tienergids gaat over respect geven en krijgen. Volgens de Franse auteur en psychiater wordt tieners al jarenlang verweten dat ze weinig respect hebben. Mogelijke oorzaken liggen in de opvoeding en veranderingen tijdens de puberteit. In de gids worden handvaten gegeven om tekenen van gebrek aan respect in verschillende situaties te herkennen. En ook laat hij zien hoe je met respect behandeld kunt worden. Tieners geven eerst zelf wat nuttige tips. Daarna volgen interessante en aansprekende onderwerpen als wat is respect, niet bang zijn voor conflicten, hoe zeg je nee, goed luisteren, hulp vragen en emoties onder controle houden. De bladspiegel in deze vrij kleine gids oogt wat vol, er is wel veelvuldig gebruikgemaakt van opsommingstekens. Belangrijke delen in de tekst zijn gearceerd met een pastelkleur. De teksten staan in een grote letter en zijn bondig en toegankelijk geschreven. Veel vrolijke stripachtige kleurenillustraties verluchtigen het geheel. Achterin is enige ruimte voor notities. Het boek maakt deel uit van de serie 'Tienergids'*. Nuttige uitgave, een van de weinige, om inzicht te krijgen in het geven en krijgen van respect. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044751345 | 71 pagina's

Titel Respect geven en krijgen, hoe doe je dat?
Auteur Stéphane Clerget
Secundaire auteur Soledad Bravi ; Marjan Lindt
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2018]
Overige gegevens 71 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Comment te faire respecter. - Éditions Limonade, (c)2014
ISBN 9789044751345
PPN 41989490X
Rubriekscode 415.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Respect
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Respect

Relaties/Serie

Tienergids
Boek

Tienergids (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Stéphane Clerget