Omgaan met stress doe je zo!
Boek

Omgaan met stress doe je zo! ([2018])/ dr. Stéphane Clerget, [illustraties] Soledad Bravi ; Nederlandse vertaling [uit het Frans]: Sabine Van Humbeeck

Hoe ga je om met stress? Lees de tips over o.a. positief blijven, minder op sociale media, ontspanning via sport of yoga, praat erover en schrijf het van je af. Met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze tienergids gaat over het omgaan met (chronische) stress. Volgens de Franse auteur en psychiater is het mogelijk om stress te beheersen en een belangrijke stap om je leven beter onder controle te krijgen. Tieners geven eerst wat praktische tips. Daarna volgen onderwerpen als wat is stress, bezoek aan de dokter, relativeren en positief blijven, beperk gebruik van sociale media, ontspanning via o.a. yoga, meditatie en sport, praat erover en lees of schrijf. De bladspiegel in deze vrij kleine gids oogt wat vol, er is wel veelvuldig gebruikgemaakt van opsommingstekens. Belangrijke delen in de tekst zijn gearceerd met een pastelkleur. De teksten staan in een grote letter en zijn bondig en toegankelijk geschreven. Veel vrolijke stripachtige kleurenillustraties verluchtigen het geheel. De tekenares is bekend vanwege haar strips in het tijdschrift Elle. Achterin is enige ruimte voor notities. De auteur is psychiater van beroep en treedt regelmatig op in de media. Het boek maakt deel uit van de serie 'Tienergids'*. Nuttige uitgave om inzicht te krijgen in en om te gaan met stress. Vanaf ca. 11 t/m 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044751307 | 71 pagina's

Titel Omgaan met stress doe je zo!
Auteur Stéphane Clerget
Secundaire auteur Soledad Bravi ; Sabine Van Humbeeck
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, [2018]
Overige gegevens 71 pagina's - illustraties - 20 cm
Annotatie Vertaling van: Comment maîtriser ton stress. - Éditions Limonade, (c)2016
ISBN 9789044751307
PPN 419887032
Rubriekscode 604.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Stress
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Stress

Relaties/Serie

Tienergids
Boek

Tienergids (2018-...)

vol.
Uitgeleend
Stéphane Clerget