Mijn buik doet pijn
Boek

Mijn buik doet pijn ([2019])/ Pierre Winters, Esther Lekanne, Rode Kruis Vlaanderen

Als Stan met kinderen uit zijn klas door het herfstbos loopt, krijgt hij trek. Zal hij zo'n lekkere rode bes eten? Brecht de Beer vertelt dat je niet zomaar alles moet opeten. Royaal prentenboek met zachtgekleurde illustraties en korte informatie over vergifiging voor opvoeders. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als Stan met kinderen uit zijn klas door het herfstbos loopt, krijgt hij trek. Zijn snoepjes zijn op, zal hij zo'n lekkere rode bes eten? Brecht de Beer voorkomt het gelukkig, hij legt uit dat je zo een vergiftiging kan oplopen. Uitgelegd wordt dat je nooit zomaar iets in je mond mag stoppen, niet in het bos, op straat of in huis! Aardig en instructief (voorlees)verhaal van het Rode Kruis Vlaanderen, dat kinderen weerbaarheid en zelfvertrouwen geeft bij ongelukjes. Dit prentenboek in royaal bijna vierkant formaat biedt jonge kinderen een eerste kennismaking met EHBO. De duidelijke en vriendelijk ogende tekeningen in pastelkleuren sluiten goed bij de korte teksten aan. Alle personen hebben stippen als ogen en met enkele lijnen worden de gezichtsuitdrukkingen weergegeven. Wat opvalt is het multiculturele karakter: de herkomst van de kinderen is divers. Achterin staat informatie voor opvoeders over preventie en behandeling van vergiftiging. Er wordt alleen verwezen naar het Vlaamse gifcentrum. Maakt deel uit van de leerzame reeks 'Brecht de Beer : eerste hulp voor kleuters'*. Voor deze leeftijdsgroep een van de weinige boeken over dit thema, ook goed te gebruiken op school. Vanaf ca. 4 t/m 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044835069

Titel Mijn buik doet pijn
Auteur Pierre Winters
Instelling /Rode Kruis-Vlaanderen
Secundaire auteur Esther Lekanne
Type materiaal Boek
Uitgave [Amsterdam] : Clavis, [2019]
Overige gegevens 26 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 27 cm
Annotatie Tekst verhaal: Pierre Winters, tekst Brecht legt uit: Rode Kruis-Vlaanderen, illustraties: Esther Lekanne - Onderwerp: vergiftiging
ISBN 9789044835069
PPN 421724560
Rubriekscode 612.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vergiften
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Vergiften

Relaties/Serie

Brecht de Beer
Boek

Brecht de Beer eerste hulp voor kleuters (2019-...)

vol.
Uitgeleend
Esther Lekanne