Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Bas de bange boomkikker
Boek

Bas de bange boomkikker ([2019])/ Jane Clarke & Britta Teckentrup, vertaling [uit het Engels]: Kirsten Verhagen ; redactie en productie: Vitataal

Boomkikker Bas is verdwaald. Daarom is hij een beetje bang en schrikachtig. Voor de schildpad en het kevertje hoeft hij echt niet bang te zijn. Maar misschien wel voor de slijmerige slang? Waarschuw Bas maar gauw! Prentenboek met sfeervolle collageachtige kleurenillustraties met fluorescerende accenten. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Bas de boomkikker is verdwaald en daardoor een beetje bang. Hij hoort allerlei vreemde geluiden in de jungle. Telkens als Bas een eng geluid hoort, springt hij weg. Maar Bas hoeft helemaal niet bang te zijn want deze geluiden zijn van allerlei dieren in het bos, zoals de apen, een kevertje, een slang en een specht. Uiteindelijk klimt Bas hoog in de boom, maar dan hoort hij weer een geluid. Vlot verteld prentenboek met sfeervolle paginagrote illustraties in kleur. Opvallend zijn de fluorescerend groene accenten; de schutbladen zijn geheel egaal in deze kleur gedrukt. Op elke dubbele pagina staat een ander dier in de jungle centraal. Leuk om kleuters te laten raden welk dier welk geluid maakt en te kijken of ze de dieren kennen. Mooie uitgave waarbij veel interactie mogelijk is; erg bruikbaar bij het thema bang zijn. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048317158

Titel Bas de bange boomkikker
Auteur Britta Teckentrup
Instelling /Vitataal, Feerwerd
Secundaire auteur Jane Clarke ; Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, [2019]
Overige gegevens 24 ongenummerde pagina's - gekleurde illustraties - 28 cm
Annotatie Vertaling van: Leap frog. - London : Nosy Crow Ltd, 2019
ISBN 9789048317158
PPN 420877967
Genre dierenleven
Thematrefwoord Angsten ; Dieren ; Verdwalen ; Oerwouden
Taal Nederlands